Augusto Pinochet, fostul dictator chilian, a fost plasat in stare de arest la domiciliu, pentru a patra oara in ultimii cinci ani. Judecatorii unui tribunal din Santiago de Chile au analizat mai multe cazuri de tortura si disparitie intr-o inchisoare militara secreta, din timpul regimului Pinochet, si au decis arestarea generalului, acum in varsta de 91 ani.

Fostul dictator este obligat sa ramana pe proprietatea sa, situata intr-un cartier select, situat in capitala tarii. El este acuzat pentru 23 de cazuri de tortura si aproximativ 36 cazuri de disparitie a unor persoane incomode in timpul regimului sau.

Michelle Bachelet, acum presedinte al Republicii Chile, a fost si ea torturata, impreuna cu mama sa, in centrul de detentie de la Villa Grimaldi. Aproximativ 4.500 de detinuti politici au trecut prin acest centru, dintre care 226 au fost declarati disparuti.

Generalul Augusto Pinochet a condus cu mana de fier tara intre anii 1973 - 1990 si a generat cel mai sangeros regim din istoria statului Chile. Pana in prezent, Augusto are pe constiinta 3309 victime, din randul oponentilor politici, si-l asteapta un proces de lunga durata.