In urma fuziunii UniCredit Group cu HVB Group la nivel global, subsidiarele lor din Romania - HVB Tiriac si UniCredit - vor fuziona sub numele UniCredit Tiriac Bank. De asemenea, societatea de leasing rezultata in urma fuziunii va functiona sub numele UniCredit Leasing, potrivit unui comunicat al companiilor.

Procesul actual de integrare a subsidiarelor din Europa Centrala si de Est reprezinta o oportunitate de standardizare a imaginii generale a brandului in regiune. Aceasta asigura o imagine unitara a Grupului si o recunoastere clara a numelui bancilor membre.

Procesul de rebranding se va desfasura pe tot parcursul anului 2007.

Primul pas spre fuziunea dintre HVB Tiriac Bank si Unicredit Romania a fost facut, la data de 13 septembrie 2006 fiind anuntata conducerea viitoarei banci.

Dan Pascariu, in prezent presedinte al HVB Tiriac Bank, va ocupa pozitia de presedinte al Consiliului de Administratie - functie non-executiva, iar Rasvan Radu, in prezent presedinte executiv al UniCredit Romania, a fost desemnat presedinte executiv al viitoarei banci UniCredit Tiriac Bank.

HVB Leasing si UniCredit Leasing au anuntat, la finele lunii august, conducerea viitoarei entitati care va rezulta din fuziune. Astfel, actualul director general al HVB Leasing, Septimiu Postelnicu, a fost desemnat presedinte executiv al viitoarei companii UniCredit Leasing.

In urma fuziunii dintre UniCredit Romania si HVB Tiriac Bank, cele doua banci vor crea unul dintre cei mai importanti jucatori din sistemul bancar romanesc, cu active totale nete de 3,3 miliarde euro, 132 de sucursale si 600.000 de clienti.

Noua societate de leasing, UniCredit Leasing, va detine active totale nete de 523 milioane de euro si o cota de piata de 14%. Cu o retea nationala ce numara in prezent 16 birouri, societate va detine primul loc pe piata din punct de vedere al volumului finantarilor.