Camera Deputatilor si Senatul analizeaza, in sedinta comuna, rectificarea bugetului de stat pe 2007. Totodata, parlamentarii analizeaza si rapoartele de activitate ale Consiliului legislativ ale Societatii Romane de Televiziune si celei de Radiodifuziune.

Grupurile parlamentare ale PNL, PD, UDMR si PC si majoritatea independentilor si a reprezentantilor minoritatilor s-au exprimat deja in favoarea proiectului, in timp ce cele ale PSD si PRM au declarat ca vor vota „impotriva”. Pentru a nu avea emotii, parlamentarii Coalitiei sunt nevoiti sa se prezinte in numar cat mai mare la vot. La dezbateri va participa si premierul Calin Popescu Tariceanu.

Parlamentarii PSD si PRM si-au exprimat deja opozitia fata de proiectul bugetului inaintat de Guvern. Potrivit deputatului PSD Mihai Tanasescu, partidul sau a depus 300 de amendamente, acestea fiind respinse in proportie de 80%.

Daca va fi adoptat, bugetul pe 2007 aloca mai multi bani pentru educatie, sanatate, agricultura, transporturi si aparare. Astfel, pentru Sanatate s-au alocat 5,2 procente din Produsul Intern Brut, suma record in ultimii 16 ani. De asemenea, pentru invatamant vor fi alocate 4,12 procente din PIB.