Aproximativ 110 persoane au fost arestate, miercuri, in urma celei mai spectaculoase razii din ultimul timp a politiei spaniole in cartierele Raval si Sant Antoni din Barcelona. Operatiunea de mare amploare a avut ca scop anihilarea retelei de proxenetism existenta in Spania.

Razia, inceputa la ora sase dimineata si inca nefinalizata la ora opt seara, a fost efectuata in peste 24 de locatii, unde presupusii proxeneti, majoritatea de nationalitate romana, exploatau femei care se aflau ilegal pe teritoriul Spaniei.

Gruparea infractionala se ocupa cu traficul de persoane si de minori, trafic de stupefiante si falsificarea de documente.

Prostituatele isi cautau clientii in jurul Pietei Sant Antoni si ii aduceau in apartamentele inchriate in vechile cladiri din cartierul Raval.

Oficiali din politie au declarat pentru presa locala ca 93 dintre persoanele retinute sunt de nationalitate romana, majoritatea dintre ei fiind arestati in propriile locuintele situate pe strazile Botella, Salvador, Ferlandina si Luna.

La investigatiile incepute inca de acum patru luni, au participat circa zece unitati de agenti ai politiei din diferite departamente ale Politiei Nationale si a Garzilor Civile, care s-au sprijinit pe o buna colaborare cu Mossos d'Esquadra, fortele de ordine catalane.

Locuitorii cartieului Raval, care in ultima saptamana au facut mai multe sesizari cu privire la prezenta prostituatelor pe strazile Barcelonei , au declarat ca se simteau lezati de prezenta infractorilor in cartier si au salutat operatiunea in forta a politiei.

In luna martie, alte 200 de persoane de nationalitate romana au fost retinute sub acuzatiile de proxenetism, clonarea de instrumente de plata electronice, trafic de stupefiante, falsificarea de documente si jafuri cu violenta.

Membrii gruparii, apartinand clanului Tanase, au fost prinsi in urma unei actiuni cu numele de cod "Braila", care s-a desfasurat in perioada 25 ianuarie -16 martie pe cuprinsul intregului Regat al Spaniei, precum si in mai multe judete din Romania.

De asemenea, in timpul operatiunii au fost identificati 74 de romani care se aflau ilegal pe teritoriul Spaniei, printer care se afla si un apropiat al lui Ion Clamparu, urmarit international pentru savarsirea mai multor infractiuni deosebit de grave.