Cei doi oameni de afaceri si-au propus sa faca o contraoferta salariatilor BCR pentru actiunile pe care Erste Bank le propun 6,5 euro pe bucata.

George Copos si Gigi Becali ar dori sa cumpere o parte dintre actiunile BCR detinute de salariati. Potrivit cotidianului „7 plus“, Copos i-a facut marti o vizita lui Becali pentru a-i expune ideea, cu care Gigi a fost de acord in principiu, urmind ca discutiile sa fie reluate dupa ce vor fi cooptati si alti oameni de afaceri.

Gigi Becali ne-a confirmat intilnirea. „A fost doar o discutie de principiu, am vorbit sa preluam un pachet de 5%. Am vorbit cu Copos si i-am spus sa caute alti cinci-sase oameni de afaceri romani ca sa investim, ca nu dau eu sute de milioane. Eu bag in combinatia asta 50 de milioane, mai mult nu sint dispus sa investesc in actiuni.

Ideea ar fi sa cumparam de la salariati, de la SIF-uri, ca sa obtinem 8-10%, altfel nu ma intereseaza“, spune Becali. Latifundiarul afirma ca stie pretul oferit de Erste salariatilor BCR (6,5 euro pe actiune) si, de asemenea, cunoaste restrictiile impuse salariatilor la instrainarea actiunilor.

Si George Copos recunoaste. „Va confirm intilnirea si interesul pentru aceste actiuni. Vom oferi cu siguranta un pret mai mare decit cel dat de Erste Bank“, a spus Copos. Pina la 24 noiembrie, se desfasoara oferta Erste catre salariatii BCR, prin care se ofera fie 6,5 euro pe actiune, fie un schimb cu actiuni Erste.

Daca ar dori tot pachetul de 8% oferit salariatilor, Becali, Copos si asociatii vor trebui sa plateasca peste 412 milioane de euro, aceasta fiind suma totala mobilizata de Erste.

de Daniel Oanta, Mihai Nicut