Conducerea Pro TV a incercat, fara succes, sa-i intoarca din drum pe realizatorii serialului "La Bloc". Acestia au decis sa plece de la postul condus de Adrian Sarbu cu destinatia Kanal D. Echipa de scenaristi a ales deja televiziunea care va fi dezvoltata de turcii de la Dogan.

Actorii au aceleasi intentii, insa deocamdata au de rezolvat "chingile" unor clauze contractuale. Unul dintre actorii-scenaristi a primit o oferta de 3.000 de euro ca sa continue proiectul "La Bloc" pentru Pro TV.

Destinatia Dogan e pe cale sa devina certitudine si pentru Vacanta Mare, care difuzeaza marti ultimul episod al sezonului. Seria plecarilor-surpriza a fost deschisa, acum doua luni, de Teo Trandafir, care a ales postul Romantica, apartinand grupului Realitatea.

Astfel, postul condus de Adrian Sarbu "contabilizeaza" pierderea, in numai doua luni, a trei dintre cele mai puternice sase "locomotive de audienta" ale sale.

"Locomotivele" Pro TV

> Andreea Esca

> Teo Trandafir

> Liga Campionilor

> Vacanta Mare

> "La Bloc"

> "Dansez pentru tine"

Pro TV a ramas in cateva luni fara trei dintre "fabricile de bani" ale postului. Prima lovitura a dat-o Teo, care s-a mutat la Romantica, postul TV pe care grupul Realitatea, detinut de Sorin Ovidiu Vintu, il va dezvolta anul viitor.

A urmat echipa de "La Bloc", care a ales Kanal D, un post TV pe care gigantul turcesc Dogan il va porni anul viitor. Toate informatiile indica drept iminenta plecarea unui alt punct tare al postului condus de Adrian Sarbu - Vacanta Mare - cu destinatia Kanal D.

Dintre "locomotivele" de audienta ale postului din Pache Protopopescu au mai ramas Andreea Esca, aproape confundata cu Stirile Pro TV, si Cristian Tabara, un vector mai mult de imagine decat de bani, realizator al emisiunii "Parte de carte".

Contraoferte refuzate

Potrivit informatiilor EVZ, Pro TV intentioneaza sa continue productia serialului "La Bloc", dupa decizia de a pleca a lui Razvan Savescu, Radu Dragomir si Dragos Mostenescu. Cei trei aveau atributii in scenariul, productia, regia si distributia sitcomului.

Ovidiu Niculescu, actor si scenarist "La bloc" si "La servici", a primit o oferta de circa 3.000 de euro pe luna pentru continuarea proiectelor "La Bloc" si "La servici", conform surselor apropiate echipei.

Niculescu este cel care i-a propus aceasta solutie lui Andrei Boncea, managerul MediaProPictures, in timpul sedintei organizate aseara de Adrian Sarbu pentru contraoferte. Initial, Niculescu ar fi urmat sa plece la Dogan alaturi de Savescu, prieten si fost coleg de facultate.

Andrei Boncea le-a propus actorilor din distributia "La bloc" contracte mai generoase decat cele oferite de Dogan, pe care majoritatea le acceptasera deja miercuri seara. Actorii insa au decis sa paraseasca sala, in semn de protest, in momentul in care Boncea i-a informat despre durata noilor contracte: pana in 2010.

Actori cu probleme

Potrivit informatiilor EVZ, oficialii Dogan sunt pregatiti sa-i sustina in instanta pe membrii echipelor de actori, scenaristi sau regizori care sunt in pericol de a fi actionati in justitie de Adrian Sarbu din cauza nerespectarii clauzelor contractuale.

Mihai Coada, alias Nelu Curca, este unul dintre actorii ale caror clauze contractuale prevad penalizari consistente daca pleaca inainte de incheierea lui. La fel "Abramburica" Dana Rogoz.

Emil Mitrache, alias Americanu’, a declarat pentru EVZ ca asteapta decizia Pro TV in legatura cu continuarea serialului. "Pana la vara sunt inca sub contract. Astept sa vad sub ce forma va continua serialul, cu ce echipa de scenaristi si ce distributie.

Voi continua sa joc numai in anumite conditii, nu vreau sa fiu obligat, pentru ca este pacat sa se strice imaginea acestui serial", a spus el. "Daca se decide ca serialul sa nu continue, e normal sa se rezilieze contractul pe care il am", a continuat el.

Integral in Evenimentul Zilei