Magistratul Marcel Sampetru si-a dat demisia din functia de adjunct al procurorului general, chiar in ziua in care ministrul Justitiei a cerut revocarea acestuia. In aceasta situatie, solicitarea Monicai Macovei ramane fara obiect, pentru ca cererea de demisie primeaza oricarei alte cereri, fiind un act unilateral de vointa.

Sampetru era singurul membru din vechea conducere a Parchetului General si era considerat om de incredere al fostului procuror general, Ilie Botos.

Cererea Monicai Macovei era motivata de exercitarea necorespunzatoare a atributiilor manageriale in activitatea de coordonare si conducere, se arata intr-un comunicat remis HotNews.ro:

“procurorul Marcel Sampetru nu si-a exercitat eficient si cu responsabilitate aceste atributii si nu a luat masuri concrete pentru reorganizarea Parchetului de pe langa ICCJ si a Ministerului Public ori pentru echilibrarea volumului de activitate in scopul cresterii eficientei acestei structuri”.

Marcel Sampetru fusese numit in fuctia de prim adjunct al procurorului general al Romaniei, la 15 aprilie 2004, de catre ministrul justitiei, la propunerea procurorului general de la acea vreme, Ilie Botos. Dupa demisia lui Botos in 21 iulie, Sampetru a condus interimar Parchetul General pana la numirea in functia de procuror general a Laurei Codruta Kovesi.

Marcel Sampetru este cumnatul generalul Badalan, fostul sef al Statului Major General.

Sampetru, nascut in aceeasi localitate cu Eugen Badalan, s-a casatorit cu sora acestuia, Virginia Badalan. Devenit procuror in 1985, Marcel Sampetru a lucrat, pana in 1990, la procuratura locala Braila. Ulterior, dupa 1990, el a devenit secretar la Prefectura Braila, in vreme ce Eugen Badalan era seful statului Major al Diviziei 67 Mecanizate, unitate dislocata in Garnizoana Braila.

In 1994, cand Badalan prelua comanda Armatei a 2-a, Sampetru devenea procuror militar. Dupa ce, in anul 2000, Badalan a preluat functia de sef al Statului Major General al Fortelor Terestre, Marcel Sampetru a fost numit prim-procuror la Parchetul Militar Ploiesti.

In 2004, Sampetru a devenit prim-adjunct al Procurorului General si in acelasi an, Badalan a fost numit seful Statului Major General al Armatei.