Procurorii de la Serviciul Teritorial Anticoruptie Brasov efectueaza cercetari in faza de urmarire penala fata de Sorin Crivat, functionar public, sef al structurii de securitate la Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta.

Crivat este acuzat ca ar fi primit ilegal peste 30 de mii de euro, promitind ca ar putea facilita contracte in industria petroliera.

Conform DNA, in perioada aprilie 2005 - septembrie 2006, profitand de calitatea de functionar public, Sorin Crivat a primit prin intermediari suma de 87.750 RON (echivalentul a 30.816 euro) de la administratorul unor firme din domeniul petrolier.

Crivat a lasat sa se creada ca are influenta asupra mai multor functionari publici de la nivelul directiilor generale ale finantelor publice - unii cu atributii de conducere - pentru a-i determina sa aprobe eliberarea unor autorizatii de utilizator final (documente necesare societatilor comerciale care achizitioneaza uleiuri minerale neaccizabile de la rafinarii).

De asemenea, Crivat a lasat sa se inteleaga ca are influenta asupra organelor de control fiscal pentru oprirea unor eventuale controale.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, au dispus retinerea pentru 24 de ore a lui Crivat Sorin si au propus Tribunalului Brasov luarea masurii de arestare preventiva. Joi, instanta a hotarat arestarea sa preventiva pentru 29 de zile.