Presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a declarat, vineri, ca in eventualitatea unei restructurari a guvernului, ar fi corect ca un ministru sa provina din Partidul Liberal Democrat, transmite Antena3. Ulterior, Videanu si-a nuantat afirmatiile, precizand ca s-a referit doar la necesitatea mentinerii parlamentarilor PLD in majoritatea parlamentara.

De altfel, presedintele provizoriu al PLD, Theodor Stolojan, a declarat, ca, daca dupa o eventuala restructurare a Guvernului, premierul va fi din PD, atunci PLD va lua in considerare posibilitatea de a colabora.

Presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a precizat totusi ca sansele unei asemenea numiri ar fi relativ mici din cauza „atitudinii subiective” a liberalilor. Potrivit lui Videanu, democratii si liberal-democratii au optiuni asemanatoare in privinta programului de guvernare pe care l-au elaborat impreuna.

Theodor Stolojan a precizat ca actualul Guvern nu mai are majoritate si este nevoit sa recurga la compromisuri majore pentru a-si impune legile in Parlament. Stolojan a subliniat insa ca PLD nu este interesat in a participa la un Guvern condus de Tariceanu.