Germania intentioneaza ca pana in anul 2018 sa elimine complet subventiile alocate sectorului minier, pentru cele opt facilitati din care se extrage carbune, guvernul alocand anual peste 2.5 miliarde de euro, informeaza BBC News.

In cele opt mine de carbune exploatate de guvernul german lucreaza peste 36 de mii de persoane, productia totala fiind de 21 de milioane de tone de carbune anual.

Propunerea de reducere a subventiilor a fost agreata atat de reprezentantii Partidului Social Democrat cat si de cei ai Partidului Crestin Democrat.

Ministrul economiei din Germania, Michael Glos, a declarat intr-un interviu acordat ZDF, ca muncitorii nu trebuie sa isi faca griji in privinta sigurantei locului de munca,

Miscarea de eliminare a subventiilor va permite grupului RAG, companie ce opereaza cele opt mine, sa se listeze pe bursa.

De asemenea eliminarea subventiilor va permite guvernului sa plateasca pensiile muncitorilor precum si demararea unui proiect de ecologizarea a zonelor miniere, aflate cu preponderenta in norul si vestul Germaniei.