Dupa 40 de ani de la asasinarea fostului presedinte american John Fitzgerarld Kennedy au fost publicate pe internet cateva imagini filmate de un amator, infatisand ultimele clipe de viata ale acestuia.

Imaginile video color, dar fara sunet, prezinta cuplul prezidential traversand piata Dealey, unde va fi apoi impuscat Kennedy, scrie Corriere della Serra, in editia online.

Pentru a vedea imaginile click aici

In limuzina prezidentiala se vad bine Kennedy si sotia sa, filmati de la o distanta de numai doi metri de cameramanul amator.

Jacqueline Kennedy, imbracata in roz, saluta surazatoare multimea. Langa ea, fostul presedinte saluta si el oamenii adunati in piata si priveste inainte.

George Jefferies, autorul filmului, a explicat ca a decis sa-l faca public, dupa 40 de ani in care l-a tinut inchis in dulap, cand si-a dat seama ca imaginile ar trebui transferate pe DVD pentru a nu se deteriora.

Clipul a fost donat muzeului Sixth Floor, care l-a facut public pe internet.

John Fitzgerald Kennedy, cel mai tanar presedinte american, a fost asasinat la Dallas, Texas in 22 noiembrie 1963, in timp ce coloana prezidentiala in care se afla presedintele traversa Dealey Plaza. A fost al patrulea presedinte asasinat.

Investigatiile oficiale l-au gasit pe Lee Harvey Oswald vinovat de moartea presedintelui. Au existat insa sustinatori ai unei teorii a conspiratiei, teorie conform careia Oswald ar fi fost doar executantul unui plan minutios.

Cunoscut si ca John F. Kennedy, JFK sau "Jack Kennedy" a fost cel de-al 35-lea presedinte al SUA, unul dintre membrii cei mai proeminenti ai familiei Kennedy implicati in politica, fiind totodata considerat un stindard al liberalismului american.