Comisia pentru Statutul Jucatorului a decis marti neprogramarea la jocuri oficiale a Jiului Petrosani, miercuri hotarand respingerea cererii de revizuire a petrosenenilor. Astfel, partida dintre Poli Iasi si Jiul, programata vineri, nu se va mai disputa, moldovenii urmand sa castige jocul la masa verde.

Decizia a fost luata in urma neplatii de catre Jiul a unei datorii de 150.000 de dolari spre Universitatea Craiova. Suma reprezinta o cota de 25% din transferul jucatorului Alexandru Badoiu, de la Jiul la Poli Timisoara.

La 24 ianuarie, Comisia pentru Statutul Jucatorului somase clubul Jiul sa achite datoria catre Universitatea Craiova precum si penalitatile catre FRF, adunate de la 22 decembrie (n.r. - data scadenta), in cazul transferului jucatorului Alexandru Badoiu.

Pana la plata datoriei, Comisia interzisese echipei din Petrosani efectuarea oricarui transfer si neprogramarea acesteia in returul Ligii I.

Ulterior, Comisia din cadrul FRF a ridicat, la 27 februarie, interdictia impusa gruparii Jiul Petrosani de a mai face transferuri, urmand ca echipa sa fie programata in campionat pana cand cazul Alexandru Badoiu va fi rejudecat. Astfel, Jiul a putut disputa partidele din campionat.