Ordonanta de Urgenta privind amanarea alegerilor pentru Parlamentul European a fost publicata marti in Monitorul Oficial, dar fara semnaturile ministrilor PD.

Ordonanta a fost publicata in aceeasi zi in care a fost aprobata de Guvern. Actul normativ este semnat de premierul Tariceanu si contrasemnat de presedintele Autoritatii Electorale Permanente, Octavian Opris.

Documentul prevede ca listele de alegatri vor fi depuse direct la Biroul Electoral Central pina la 14 martie 2007 inclusiv, urmind ca listele de candidati sa fie depuse pina la termenul care va fi stabilit printr-un nou calendar al procesului electoral.

Incepind cu 15 martie 2007, activitatea Biroului Electoral Central si a birourilor electorale de circumscriptie se suspenda pana la intrarea in vigoare a hotararii Guvernului de aprobare a noului program calendaristic.

Pe perioada suspendarii, listele de alegatori si celelalte documente se pastreaza la Autoritatea Electorala Permanenta, se arata in Ordonanta.

Listele de alegatori pentru alegerile PE raman valabile si vor fi predate la Autoritatea Electorala Permanenta pana la 14 martie 2007 inclusiv, activitatea Biroului Electoral Central urmand sa fie suspendata din 15 martie, pana la aprobarea unui nou program calendaristic aferent procesului electoral.

Noul program calendaristic va fi aprobat prin hotarare de Guvern si va cuprinde, dupa caz, si unele dintre actiunile care s-au desfasurat pana in prezent, dar care, din motive obiective, trebuie actualizate, precum cele referitoare la timpii de antena, componenta unor structuri sau altele stabilite prin hotarare de Guvern.