Almanahul Academiei Catavencu 2007 a fost lansat joi, 22 martie, la libraria Humanitas Kretzulescu din Bucuresti. In Almanahul Academiei Catavencu 2007 - “Flori, fete sau baieti”, scriu alaturi de academicieni si Alex. Leo Serban, Radu Cosasu, Falemi Ngssam Nana, Jean-Lorin Sterian, Costi Rogozanu.

Potrivit comunicatului remis HotNews.ro la evenimentul de lansare, academicienii de la Catavencu au avut ca invitati speciali pe Costi Rogozanu si primarul sectorului 5, Marian Vanghelie.

“Colegii mei au pregatit in paginile almanahului o colectie de emotii in premiera. Catalogul personal al fiorilor trecuti contine povesti elementare despre anii inocentei, amintiri despre timpul cind prostia individuala, draga de ea, lucra in folosul maturizarii.

Experimentele care azi par stupide, comice sau perverse sint de fapt acte fundamentale ale evolutiei” - a sintetizat viziunea editoriala a almanahului Doru Buscu, redactor-sef Academia Catavencu.

“Am descoperit ca baietii de la Catavencu nu sint chiar atit de macho; au avut parte si ei de ratari adolescentine, mai ales Mircea Toma” - a adaugat, rizind, Costi Rogozanu.

In discursul sau Marian Vanghelie a lansat invitatia, catre toti cetatenii sectorului 5, de a citi cel mai recent dintre almanahele Academiei Catavencu.

Discursul primarului sectorului 5.

Buna ziua domnelor si domnilor,

Stimati academicieni si iubiti cetateni ai sectorului 5

(catre Liviu Mihaiu) Onorate colega,

Ma aflu aici la invitatia unor domni din presa scrisa si citita pentru care am reprezentat, reprezint si voi reprezenta in continuare o sursa de inspiratie, un prilej de continua uimire si o buna ocazie de profit la ziar. Ma gindesc deja la o formula de contract prin care sa iau parte la beneficii.

Vreau sa va spun citeva cuvinte despre cel mai recent dintre almanahele Academiei Catavencu. Nu va grabiti sa rideti, stimati invitati? Pai daca sint ironizat ca nu stiu pluralul de la almanah as vrea sa-l vad si eu pe ala care stie singularul de la almanahe!

Almanahuri sau almanahe? Aceasta-i intrebarea, si doar istoria limbii romane o va lamuri definitiv. Eu n-am facut decit sa ridic problema. Sa stiti ca si de Galileo s-a ris la inceput, si acum citim despre el prin tot felul de almanahe.

Marturisesc ca as fi vrut sa-l rasfoiesc inainte, dar l-am primit in tipla si n-am vrut sa-l stric. Totusi, am citit coperta prin folie si am vazut ca e vorba despre un almanah cu filme, flori, fete si baieti. Adica exact din ce e compusa viata in sectorul 5.

Pentru ca, dati-mi voie, nu exista fiinta umana, fie ca locuieste in Africa, in Asia sau in Rahova, care sa nu fi vazut un film, sa nu fi rupt o floare, o fata sau un baiat, dupa cazul care este fiecare.

De fapt, ce este almanahul, stimati invitati? Sau mai pecis, ce este el pentru oameni in general si pentru cetatenii sectorului 5 in special? Daca stam si ne uitam cu atentie, almanahele sint niste carti.

Da, nu rideti, niste carti! La fel ca cartea de romana, ca cartea de geografie, ca cartea de romana sau ca cartea de bucate, pentru care este pasionat de gastronomie culinara si-i place sa manince ca la carte. Prin urmare, vin si ma intreb, de data asta nu ca primar, ci ca om, nu e bine sa citim almanahe? Si-acum, iata, vi-mi si-mi raspund: ba da! E foarte bine! Sa citim almanahe!

In final, vreau sa adaug un indemn catre toti cititorii sectorului 5: vorba proverbului cu batrini, cine n-are almanahe, sa-si cumpere!

Almanahul se gaseste in librarii si la centrele de presa, la pretul de 20 de lei.