Presedintele suspendat al Romaniei, Traian Basescu, a declarat vineri ca a renuntat la intentia de a demisiona. Precizarea a venit la doua ore dupa ce Curtea Constitutionala a constatat interimatul functiei de presedinte. Traian Basescu a mentionat ca demisia sa ar fi prelungit criza politica pana in septembrie.

“O demisie ar fi accentuat criza politica pana in iulie -august. Consider ca un gest de fair-play din partea mea nu ar fi primit un raspuns similar. Am luat decizia ca cea mai buna solutie in momentul de fata este participarea mea la referendum”, a anuntat Traian Basescu in discursul sau de la Cotroceni.

Presedintele suspendat si-a justificat decizia pe seama interesului national, care trebuie pus mai presus pe interesele politice.

" Atunci cand trebuie sa optez pentru o solutie sigura pentru tara trebuie sa pun inaintea intereselor politice interesul national. "

Un alt motiv pentru decizia de a nu demisiona il reprezinta si declaratia de ieri a premierului in care il indemna sa-si onoreze promisiunea de a-si prezenta demisia si afirmatiile de azi ale lui Bogdan Olteanu ca se prefigureaza schimbarea legii electorale, ce demonstreaza ca suspendarea sa era doar un punct in programul de eliminare a lui Traian Basescu din competitia politica.

“Ne vedem la peste 30 de zile la Cotroceni!” si-a incheiat discursul Traian Basescu.

HotNews a dat in premiera informatia ca presedintele nu va demisiona