Compania americana Bechtel, constructorul autostrazii Transilvania, a anuntat ca este pe cale sa recupereze intarzierile acumulate in anii precedenti.

Managerul pentru relatiile cu comunitatea al Bechtel, Bogdan Sgarcitu, a declarat ca volumul lucrarilor realizate la autostrada in primele patru luni ale anului 2007 a cunoscut o crestere cu 75% fata de planul de lucrari prevazut pentru aceasta perioada.

In mod normal, compania americana programase pentru primele trei luni ale anului mai mult lucrari de conservare, insa datorita vremii calde angajatii Bechtel au reusit sa lucreze in ritm normal.

Cu toate acestea, Bechtel nu a modificat termenul de finalizare a proiectului. Astfel, Autostrada Transilvania ar urma sa fie gata in anul 2013.

Initial, termenul fusese fixat pentru anul 2012, insa Guvernul a acceptat prelungirea cu un an a perioadei de lucrari, deoarece Bechtel a intrerupt munca la autostrada in timpul renegocierii contractului, initiata de fostul ministru al Transporturilor, Gheorghe Dobre.

Lucrarile au avansat si mai mult in luna aprilie, spune Bogdan Sgarcitu. El a declarat ca doar in aceasta luna Bechtel a turnat 10.000 de metri cubi de beton in cadrul lucrarilor.

integral in Romania Libera