“Da Vinci. Arta si stiinta Universului” se va distribui gratuit luni, 7 mai, alaturi de ziarul “Cotidianul”. Cartea lui Alessandro Vezzosi va deschide colectia ENCICLOPEDICA, o selectie din seria Decouvertes, marca a prestigioasei edituri franceze Gallimard, adusa in premiera pe piata romaneasca de “Cotidianul” si Editura UNIVERS.

Cu sprijinul proiectului imobiliar Baneasa Invest, celelalte monografii din serie vor costa, alaturi de ziar, 9,9 lei, in timp ce, in Franta sau pe amazon.com, pretul lor variaza intre 8 si 14 euro.

“Volumele din colectia Decouvertes Gallimard ii imprumuta cinematografului suspansul, literaturii sarmul, cartii de arta frumusetea, iar jurnalismului eficacitatea lor”, comenta, in anul aparitiei, celebrul magazin cultural “Telerama”.

Decouvertes Gallimard a fost creata in 1986, fiind o colectie ilustrata in format de buzunar si reunind sute de monografii scrise de specialisti. Numarul titlurilor publicate se ridica la 501, vindute in peste 12 milioane de exemplare. Editura Gallimard este, in prezent, a doua editura ca prestigiu si ca cifra de afaceri din Franta, dupa Hachette, infiintata in 1911, de Gaston Gallimard.

Integral in Cotidianul

de Alexandra Badicioiu, Ionut Dulamita