Dupa ce ministerul Mediului a incropit o noua grila, reducand nivelul de taxare pentru masinile Euro 4 si eliminandu-le pe cele pentru Euro 5, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian se va intalni la Bruxelles cu comisarul european pentru fiscalitate, Laszlo Kovacs.

De asemenea, ministerul va transmite Comisiei Europene aceste propuneri privind reducerea taxei de prima inmatriculare auto. Aceasta dupa ce in urma cu o saptamana autoritatile de la Bucuresti au transmis Comisiei Europene doar o scrisoare protocolara, fara date concrete, dar va fi trimisa si o varianta detaliata, a afirmat Vosganian.

O grila privind calcularea taxei se afla pe masa primului-ministru Calin Popescu Tariceanu, insa momentul cand vor fi transmise informatii detaliate la Bruxelles nu poate fi precizat. Aceasta indecizie este datorata faptului ca valorile calculate vor trebui sa primeasca avizul parlamentului, care a triplat valorile pe care le stabilise exministrul Sulfina Barbu.

CE a solicitat Romaniei modificarea sistemul de taxare a autovehiculelor, argumentand ca reglementarile actuale sunt discriminatorii.

Integral in Curentul