Lista infractorilor romani de drept comun care au speriat Vestul a fost completata, de curand, si de un edil: viceprimarul comunei ialomitene Barbulesti. Este vorba de Gheorghe Ion, in varsta de 52 de ani, membru al Partidei Romilor.

El este cautat de politistii din intreaga lume, in baza unui mandat european de arestare emis de autoritatile judiciare franceze pentru proxenetism si trafic de persoane.

Pentru aceste fapte, viceprimarul - care, timp de cativa ani, a trimis prostituate romance in localitatea Muy (situata in sudul Frantei, in regiunea Provence) - a fost condamnat de un tribunal din Franta la 8 ani de inchisoare.

Aceeasi pedeapsa a primit-o si sotia sa, Luminita Ion, in varsta de 50 de ani. Femeia a fost retinuta deja, in noaptea de luni spre marti, de ofiteri din cadrul Inspectoratului General al Politiei.

„Afacere” de familie

Anchetatorii romani nu au primit foarte multe informatii legate de dosarul „stufos” intocmit de politistii francezi pe numele edilului roman si al sotiei sale. Datele succinte cuprinse in mandatul european de arestare sunt insa suficiente pentru a creiona afacerea pusa pe roate de unul dintre cei mai importanti oameni din Barbulesti.

Integral in EvZ