Consultarile lui Traian Basescu cu partidele politice

PD depune motiunea de cenzura, PSD se pregateste de guvernare

de Bety Blagu     HotNews.ro
Luni, 28 mai 2007, 0:00

Boc anunta motiune de cenzura in Parlament
Foto: HotNews.ro

Sursele citate sustin insa ca premier ar putea fi numit un independent, si nu un reprezentant al PSD.

Motiunea are sanse daca e sprijinita de PSD

Pentru a depune o motiune de cenzura, reprezentantii PD au nevoie de sprijinul parlamentarilor inscrisi in PLD si de inca aproape 20 de alesi. In plus, pentru aprobarea acesteia, mai au nevoie de aproape 120 de parlamentari.

Potrivit Constitutiei, motiunea de cenzura poate fi depusa doar daca e asumata prin semnatura de un sfert din numarul total al deputatilor si senatorilor, adica 118 persoane. In conditiile in care PD si PLD au impreuna aproape 100 de mandate, la demersul lor trebuie sa se alature si alesi din alte formatiuni.

De asemenea, Constitutia cere, pentru aprobarea motiunii, ca jumatate plus unu din numarul total ale alesilor sa se pronunte in acest sens, ceea ce inseamna ca documentul trebuie sa intruneasca 235 de voturi in plen.

Singurul grup parlamentar care ar putea asigura reusita unui asemenea demers este cel al PSD, cel mai numeros, format din 150 de persoane.

In cazul in care motiunea de cenzura este aprobata, Cabinetul Tariceanu II este demis, iar presedintele trebuie sa desemneze un nou premier. In cazul in care premierul si echipa sa nu vor intruni votul a jumatate plus unu din numarul total al deputatilor si senatorilor, in doua randuri in termen de 60 de zile, potrivit Constitutiei, Parlamentul este dizolvat si se convoaca alegeri anticipate.

Inainte de consultari

Primii care s-au intalnit cu seful statului au fost social-democratii, care nu au facut insa declaratii.

Potrivit editiei de luni a ziarului "Gandul", seful PSD Mircea Geoana, a declarat ca se vede premier al unui guvern nou care sa conduca tara timp de un an si sa pregateasca alegeri anticipate pentru Parlament in iunie anul viitor, odata cu scrutinul pentru locale.

Geoana spune ca noua formula executiva trebuie sa fie rezultatul negocierilor dintre partide si Traian Basescu.

Delegatia PNL care va merge la Cotroceni va fi condusa chiar de Calin Popescu Tariceanu. Acesta a anuntat, duminica, ca va chema si el partidele la consultari pentru asigurarea unei sustineri parlamentare stabile.

Liberalii au spus ca merg la intalnirea cu presedintele Basescu deoarece proiectele care se discuta acolo sunt initiativa PNL si ca vor sa obtina sprijin parlamentar pentru adoptarea lor, dar s-au aratat reticenti fata de propunerea de modificare a Constitutiei.

Singurul partid care a anuntat ca nu va merge la discutiile cu seful statului este PRM.

Partidele parlamentare au mai fost chemate la consultari in luna martie, cand au fost abordate aceleasi teme.


266 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  PSD-istii n-au facut declaratii la iesire? Pare linistea dinaintea furtunii ...de debarcare liberala. (Luni, 28 mai 2007, 11:48)

  Bascaliosul [anonim]

  Mi-ar placea sa se adevereasca, sa nu mai vad niciun picior de tradator in guvern. Indiferent de solutia adoptata, scoaterea liberalilor pe tusa binemeritata, ar fi un act echitabil, compensator, ce poate aduce un timp o oarecare liniste ...de dupa furtuna debarcarii tradatorilor.
  Ar fi ca o mica racoare, ca o briza de la jucat biza. Poc! Cine-a dat in noi ...'napoi? Cum, nu-i din cei 322 ?
 • 0 (0 voturi)    
  Geoana? (Luni, 28 mai 2007, 11:56)

  Cocos [anonim]

  Si cam cu ce viteza pica Base in sondaje daca il propune pe Geoana...?
 • 0 (0 voturi)    
  votul uninominal (Luni, 28 mai 2007, 11:58)

  Rollo Tomasi [anonim]

  Dupa parerea mea ar trebui adoptata una din variantele de mai jos:
  1. Vot pe liste, dar alegatorii sa poata stabili ordinea candidatilor
  2. Vot pe liste, dar precedata de alegeri preliminare pentru stabilirea ordinii candidatilor. Pentru evitarea problemelor de organizare, la aceste alegeri preliminare ar trebui sa participe in mod obligatoriu doar partidele care au peste 5 % in Parlament, iar celelalte numai la cerere si numai daca platesc cheltuielile aferente.
  3. Vot uninominal doar la Senat, dupa model american: cate doi senatori din fiecare judet plus municipiul Bucuresti
 • 0 (0 voturi)    
  Gandul? (Luni, 28 mai 2007, 12:22)

  Marius Oprea [anonim]

  Despre ce publicatie "Gandul" este vorba? Cumva a inginerului ala vopsit in ziarist care isi da cu parerea exact unde nu se pricepe? Si care se baga in seama cand nu-l baga nimeni? Si care si-a tras pentru sinea lui un club cica de presa? Hai sa fim seriosi, domnilor, si sa ne alegem alte surse de informare. Pentru ca eu cel putin m-am saturat de asa zisii formatori de opinie si doresc ziaristi de ziaristi, nu toate erzatzurile cu pretentii.
  Cristoiu, CTP si, sa ma ierte Dumnezeu, raposatul Octavian Paler in faza terminala, au facut destul rau acestei natii. Fac parte de mult din Generatia expirata....Sunt (a fost, in cazul lui Paler) echivalenti cu Sergiu Nicolaescu. Si nu se lasa dusi nci cu buldozerul...
 • 0 (0 voturi)    
  pasarea malai viseaza.... (Luni, 28 mai 2007, 12:27)

  gigi [anonim]

  ... o sa ajunga Geoana prim-ministru la anu' si la multi ani!
 • 0 (0 voturi)    
  Chiar intreg PNL-ul e de vina? (Luni, 28 mai 2007, 12:30)

  Claudiu Balogh [anonim]

  Nu va bucurati prea tare ca pica tot PNL-ul... problema este mai restransa. Marionetele lui Patriciu, nevertebratul Tariceanu plus noua lui echipa de incompetenti, trebuie sa pice, nu intreg PNL-ul.
  Mie tot de PSD mi-e mai tare frica decat de PNL.
 • 0 (0 voturi)    
  @3 Rollo Tomasi. Ce propui este vot corcituro-nominal pe liste. Eu propun sistemul de votenstein. (Luni, 28 mai 2007, 12:45)

  Bascaliosul [anonim]

  Pe liste, pe orice fel de liste, sunt trasi si candidati nevotati sau prea putin votati, intrucat schimbarea ordinii candidatilor (stabilita de liderul partidului) este doar o nominalizare partiala, dar permite si accederea nedoritilor care pot prinde fie un mandat imediat, fie unul ulterior ca supleant (pe lista de asteptare, chiar fara voturi ).
  Daca se adopta sistemul corcituro-nominal pentru numai una din camere deja putem sa spunem ca nu s-a schimbat mai nimic. Am ramane practic tot cu sistemul proportional.

  Daca tot ne batem joc de sistemul uninominal adevarat, (pur, ca la alegerea primarilor sau presedintelui, cu un singur candidat pe circumscriptie si cu o destinatie clara, directa, liber exprimata de alegator, nu impusa in vreun fel in interesul partidului dornic de mandate ...imperative, dispuse la comanda), mai bine introducem sistemul de votenstaein.

  Fiecare partid isi numeste ...capul, ala cu care va gandi in orice imprejurare sau activitate: guvernamentala, parlamentara, locala etc.

  De exemplu, Tariceanu si liberalii vor putea propune transparent si sincer pe buletinul de vot numai unul (tot ... UNINOMINAL): Flitenstein sau Silberstein, Flinkestein sau Altstein. Daca tot nu mai conteaza capul candidatului ce rost mai au declaratiile lui false ? Mai bine spune sursa cerebrala dupa care se ghideaza oricum, iar noi vo sti ca indiferent cine iese din partidul respectiv , va folosi acelasi Capensten.
 • 0 (0 voturi)    
  Ce vrem? (Luni, 28 mai 2007, 12:50)

  Gregor [anonim]

  In toate tarile din Europa occidentala nu gasesti un Parlament asa de numeros ca cea din Ro.(in concordanta cu locuitori), cu toate ca aceste tari au un buget mare,o educatie politica,constiinta fata de interesele celor care i-au votat,nu ca ai nostri alesi prin cumetrie.
  Din Constanta au ajuns doi derbedei(printre altii),Martin si Mazare care mai mult chiulesc,niste afoni in domeniul politic,numai sub presiunea tatalui si fratelui.
  Astea sunt doua cazuri f.concrete.Cate ori mai fi ele?
  Este vorba de o criza nationala si nu de interesul personal a lui Basescu.Anticipatele ar putea fi solutia cea mai convenabila(in locul referendumului unor idioti),dar acum ,din
  pacate nu este timpul favorabil.Intai alegerile PE,dupa care votul uninominal si dupa aceea anticipatele,sau alegerile la termen.
  Intr-un fel tara trebuie guvernata.Ce vrem ,un guvern de razgandac,orgoliosi,impotenti,analfabeti si galagiosi,care ne baga intr-u haos si mai mare sau vrem un guvern compus si cu PSD?
  La alegerile urmatoare trebuie sa mergem hotarati si sa alegem cu cap si nu cu bere si mici.
 • 0 (0 voturi)    
  @3 Rollo Tomasi. Ce propui este vot corcituro-nominal pe liste. Eu propun sistemul de votenstein. (Luni, 28 mai 2007, 13:06)

  Bascaliosul [anonim]

  Pe liste, pe orice fel de liste, sunt trasi si candidati nevotati sau prea putin votati, intrucat schimbarea ordinii candidatilor (stabilita de liderul partidului) este doar o nominalizare partiala, dar permite si accederea nedoritilor care pot prinde fie un mandat imediat, fie unul ulterior ca supleant (pe lista de asteptare, chiar fara voturi ).
  Daca se adopta sistemul corcituro-nominal pentru numai una din camere deja putem sa spunem ca nu s-a schimbat mai nimic. Am ramane practic tot cu sistemul proportional.

  Daca tot ne batem joc de sistemul uninominal adevarat, (pur, ca la alegerea primarilor sau presedintelui, cu un singur candidat pe circumscriptie si cu o destinatie clara, directa, liber exprimata de alegator, nu impusa in vreun fel in interesul partidului dornic de mandate ...imperative, dispuse la comanda), mai bine introducem sistemul de VOTENSTEIN.

  Fiecare partid isi numeste ...capul, ala cu care va gandi in orice imprejurare sau activitate: guvernamentala, parlamentara, locala etc.

  De exemplu, Tariceanu si liberalii vor putea propune transparent si sincer pe buletinul de vot numai unul (tot ... UNINOMINAL): Flitenstein sau Silberstein, Flinkestein sau Altstein. Daca tot nu mai conteaza capul candidatului ce rost mai are declararea falsa a candidaturii?

  Mai bine declara de la inceput sursa cerebrala dupa care se va ghida oricum, iar noi vo sti ca indiferent cine iese din partidul respectiv , va folosi acelasi Capensten. Adica tot un fel de Liderstein, de Partidenstein, Votenstein Imperativenstein, Nulenstein, cu Bilenstein , Albenstein sau Negrenstein la Urnenstein, in Prlamentenstein sau Guvernenstein. Pe scurt, propria constiintzen-stein ...in votenstein.
 • 0 (0 voturi)    
  Amanarea europarlamentarelor, o decizie buna?! (Luni, 28 mai 2007, 13:27)

  Moliceanu [anonim]

  Tariceanu asta deja pare usor retardat. Iaca ce debiteaza:
  "Acum ne dam seama ce ar fi insemnat sa avem alegeri europarlamentare in acelasi timp cu un referendum pentru demiterea presedintelui. Astfel ca decizia de amanare a alegerilor europarlamentare a fost una corecta."

  Da' decizia de a avea referndum a fost buna, redusule? Si daca n-a fost buna, atunci asta cu amanarea cum fuse?

  Clasa politica de 2 lei...
 • 0 (0 voturi)    
  Sa asteptam declaratia lui Basescu (Luni, 28 mai 2007, 13:32)

  Claude [anonim]

  de ce spun ceilalti putin imi pasa. M-ar interesa si stenograma discutiilor. Am sentimentul ca s-a discutat cu totul altceva decit declara tariceanu si geoana..... Si m-ai am feelingu' ca si-au luat-o putin peste bot de la Basescu.
 • 0 (0 voturi)    
  Destepticeanu (Luni, 28 mai 2007, 13:40)

  Aph [anonim]

  Tariceanu: La inceputul lunii aprilie Parlamentul a dat vot de incredere acestui guvern, iar aceasta realitatea nu poate fi ocolita.
  Da, si electoratul a dat un vot de neincredere parlamentului, iar aceasta realitate poate fi intr-adevar ocolita, pana la anticipate...
 • 0 (0 voturi)    
  NU Gunoaie in romania!!! (Luni, 28 mai 2007, 13:47)

  Mircea Pacurar [anonim]

  Va rugam sa semnati o petitie impotriva initiativei de aducere, contra-cost, de deseuri italiene in romania din zonele (sudul italiei) unde au probleme cu deseurile. Mentionam ca vor fi purtate discutii in acest sens intre oficiali romani si italieni.

  Acesta initiativa este din start jignitoare si fara sens. Raspunsul trebuie sa fie categoric nu. Romania nu este de vanzare ca spatiu de depozitare deseuri!

  In acest sens am initiat acesta petitie care va fi adusa la atentia guvernului, care se vede ca are nevoie de indrumare din moment ce se pune si problema unei discutii in acest sens.

  Cu totii stim ca romania are si as probleme cu deseurile care nu sunt administrate in nici un fel. Nu exista reciclare, etc..

  Rugam cititi cu atentie si semnati petitia, si trimiteti mai departe acest nesaj.

  http://www.petitiononline.com/NuGunoi/petition.html
 • 0 (0 voturi)    
  circ si piine (Luni, 28 mai 2007, 13:50)

  otilia [anonim]

  parerea mea este ca stirile de azi de pe Hotnews ar fi trebuit sa aiba toata ziua cap de afis cistigarea premiului de catre Mungiu la Cannes ; mizeria zilnica din politica o vom avea mereu in fata dar lucruri cu adevarat importante ca acesta nu se repeta zi de zi

  rata de neparticipare la referendum spune mult despre interesul legat de politica (si la viitoarele alegeri va fi si mai scazuta)
 • 0 (0 voturi)    
  PD+PSD+PLD=FSN (Luni, 28 mai 2007, 13:58)

  vasile [anonim]

  pleaca Tariceanu (dupa cum zice Boc), vine Geoana sau Stolojan (totul cu acordul tacit al lui Basescu)...a se vedea care partide contin termenul de 'democrat' in titulatura...
 • 0 (0 voturi)    
  ce spuneam.... (Luni, 28 mai 2007, 14:01)

  vasile [anonim]

  vezi comentariul anterior....
 • 0 (0 voturi)    
  Arc peste timp (Luni, 28 mai 2007, 14:07)

  Alex [anonim]

  Si uite asa ne intoarcem la varsta de aur a FSN-ului, cu basescu stolojan si PSD.
 • 0 (0 voturi)    
  Parlamentul lui Tariceanu (Luni, 28 mai 2007, 14:12)

  oilman [anonim]

  Tariceanu s-a intrecut pe sine: ' La inceputul lunii aprilie Parlamentul a dat vot de incredere acestui guvern, iar aceasta realitatea nu poate fi ocolita.' Tariceanu insa a uitat ca in May, respectiv pe 19 Mai, acelasi Parlament a primit un vot de ... 25 % de la populatia Romaniei. Deci valoarea votului de incredere la care se refera papagalul este pactic neglijabila. Amice Tariceanu: OUT, cu tot cu guvernul de slugi ale lui Patriciu. E timpul sa terminam cu circul, tilharii si impostorii. Presedintele Basescu are mandat (75% mi se pare mandat...)
  OUT !
 • 0 (0 voturi)    
  noi nu gandul-im (Luni, 28 mai 2007, 14:23)

  dcoios [anonim]

  Noi muncim
  Noi sapam
  si bombardam,
  si ne aparam
  ciolanul si scaunul
  Cel putin pina la anul
  cind europarlamntarul
  Va fi tot el Tarcenariul
  sustinut dePopesteanul
  si finatati de patricianul
 • 0 (0 voturi)    
  PNL (Luni, 28 mai 2007, 14:25)

  johny [anonim]

  eu nu vreau sa plice PNL-ul, doar vreau sa dispara Tariceanu, Antonescu, Bogdan Olteanu, Nicolai, Patriciu, Orban si alti cativa de teapa lor. Cand PNL-ul se va debarasa de aceste extensii corupte si profund anti-liberale si se va intoarce la liberalism autentic atunci isi va recapata si votul meu.

  pana atunci insa: "Jos guvernul, Jos cu tariceanu, la revedere PNL!"
 • 0 (0 voturi)    
  Iliescu si cu geoana (Luni, 28 mai 2007, 14:32)

  dcoios [anonim]

  Amindoi trasi pe sprinceana
  de partidul Komunist
  amarit recidivist
  care prin a lor formare
  joaca Ka Koitzii in caldare
 • 0 (0 voturi)    
  nu mai suntem naivi (Luni, 28 mai 2007, 15:12)

  liv17 [anonim]

  Primul Ministru, da dovada de multa ipocrizie, cine l-a impiedicat sa ia pulsul societatii?
 • 0 (0 voturi)    
  pt johny@20 (Luni, 28 mai 2007, 15:15)

  vasile [anonim]

  apropo de corupti, oligarhi si alte specimene...ia compara-i pe cei din PNL (Tariceanu, Olteanu, Patriciu, Orban etc) cu cei din PD (Videanu, Berceanu, Blaga si alti ilustri necunoscuti din mafia 'mobilierului urban'. Despre Crin Antonescu chiar mi se pare penibil sa vorbesti ca fiind 'corupt si anti-liberal'. Probabil ca 'liberali' ti se par Stolojan, Flutur, Musca, Turcan? Mai vorbim...
 • 0 (0 voturi)    
  Excelent gospodar, Tariceanu asta (Luni, 28 mai 2007, 15:17)

  Leon [anonim]

  "Acum ne dam seama ce ar fi insemnat sa avem alegeri europarlamentare in acelasi timp cu un referendum pentru demiterea presedintelui. Astfel ca decizia de amanare a alegerilor europarlamentare a fost una corecta."
  Excelent gindit. Asa mi-am zis si eu anul asta: Nu imi mai cultiv gradina, pentru ca atunci cind o sa-mi parchez Jeep-ul in gradina o sa se usuce toate plantele.
 • 0 (0 voturi)    
  NU GUNOAIELOR DIN GUVERN SI DIN ITALIA (Luni, 28 mai 2007, 15:31)

  The - Analyst [anonim]

  GUVERNUL TRADICEANU COCOSEZA ROMANII CU TAXA DE PRIMA INMATRICULARE,PENTRU NISTE AUTOMOBILE CARE ORICUM SUNT SI RECICLABILE LA FIER VECHI SI FACE MARE.......CAZ DE MEDIU. GUNOIUL ITALIENILOR ESTE DE UN MILION DE ORI MAI NOCIV PENTRU ROMANI DAR ESTE RENTABIL PENTRU BUZUNARELE PNL-UDMR.
 • 0 (0 voturi)    
  Nu vrem tradatori (Luni, 28 mai 2007, 15:46)

  duduS [anonim]

  Pentru cine mai gasesc "circumstante atenuante" P.N.L.-ului va reamintesc ca Tariceanu a fost reconfirmat presedinte de partid la ultimul congres, dupa ce devenise clar ca este sluga lui Patriciu (intervenitia din parlament, chemarea ministrului justitiei la ordine). De asemenea in randul doi au fost promovati tot agentii de influenta ai lui Patriciu (majoritatea fosti angajati). Acum dupa gafa tradarii, nu vad pe nimeni din PNL sa spuna ceva, sunt multumiti cu puterea, fericiti ca pot linge ciolanul, negandindu-se ca vor fi maturati de pe scena politica. Nici acum dupa infrangerea rusinoasa, auziti ca cineva din partid cere demisia conducerii?
  Daca, in partid nu si-au dezvoltat un sistem eficient de imunitate, vor disparea. Oricat nu ne-ar placea asta.
 • 0 (0 voturi)    
  guvernare (Luni, 28 mai 2007, 16:39)

  simion [anonim]

  Si daca PD striga sus si tare ca "vedeti ca depunem motiune de centura" de ce nu depune?
  Vad ca nimeni nu vrea la guvernare in momentul de fata in afara de PNL. Toata lumea vrea in opozitie.
  Si stiu ca pentru a se ajunge la alegeri anticipate trebuie ca in afara de guvernul actual sa mai cada inca doua guverne ca sa se poata dizolva parlamentul si sa se ajunga la anticipate.
  Chiar credeti ca se va intampla asta?
  Eu nu cred.
  Probabil ca actualul guvern va cadea iar presedintele va trebui sa numeasca un nou prim ministru care va face un alt guvern.
  Ei , si aici se va ajunge la mana presedintelui. de cand asteapta el, mititelul, asta! Deja se crede 'unsul lui Dumnezeu".
  Este greu de crezut ca si celalalt guvern va cadea si si mai greu de crezut ca va cadea si al treilea.
 • 0 (0 voturi)    
  FOARTE BINE (Luni, 28 mai 2007, 17:22)

  Oscar [anonim]

  Decat sa facem ceva pt tara mai bine facem mitinguri si campanie electorala in acest prim an de convetuire in Europa.
  Propun sa facem alegeri si pt Soimii PD-ului,ai PLD si apoi pt soimii Cotrocenilor.
  Mitropolitii Streza si Bartolomeu vor face schimb de locuri si si cu aceasta ocazie vor face mari adunari populare la care va fi invitat si Base caci mai nou este trimisul lui Dumnezeu pe pamant si va tine discursuri pline de invataminte pt poporul roman si pt intreaga Europa.
  Se vor face 30 de canonizari si se vor declara inca 265 de zile de sarbatoare in care se vor tine slujbe ce se vor incheia cu discursul lui Base din catedrala mitropolitama de la Sibiu.
  Dupa vacanta de vara Base va fi ajutat la Cotroceni de Gigi Becale in calitate de razboinic al luminii si consilier.
  Am auzit ca se rejoaca finala Cupei Romaniei ca nu au iesit filmarile bine din cauza ca presedintele era cu spatele la public iar chinejii au tradus huiduielile adresate lui pres prin latraturi de iac
 • 0 (0 voturi)    
  PC minim 7% (Luni, 28 mai 2007, 18:19)

  fyloon [anonim]

  dupa ce am citit ce a spus Bogdan Ciuca ma gandesc ca astia de la PC nu sunt sanatosi la cap. In momentul de fata daca au 0.8-0.9% sunt norocosi. Auzi, 7% minim!!! sunt minim dementi!
 • 0 (0 voturi)    
  De la Alecsandri citire (Luni, 28 mai 2007, 19:01)

  Marius Oprea [anonim]

  @27 &@28
  Domnilor, se pare ca apartineti fasiei de 25%. Este foarte bine. Inseamna ca aveti simtul umorului. Sunteti ca sarea in bucate. Unanimitatea nu da bine. Ne-am saturat cu totii de asa ceva. Totusi observ ca pe langa laudabilul simt al umorului mai aveti si ceva umori. Ceilalti care posteaza aici sunt tampiti, sclavi probasescieni, sexisti, rasisti, etc.....Si care cred ca atunci cand soarele rasare, Basescu apare.... Va suna cumva cunoscut? Eu va rog sa puneti, ca la un test grila, personajele Sandu Napoila ultraretrogradul si Clevetici ultrademagogul ale lui Alecsandri drept etichete la personajele contemporane Ion Iliescu si Calin Popescu Tariceanu. Aveti voie atatea incercari cate doriti. Poate pana la urma nimeriti. Si atunci veti fi mai obiectivi.....
 • 0 (0 voturi)    
  Pt 7 (Luni, 28 mai 2007, 20:14)

  Rollo Tomasi [anonim]

  Prin votul uninominal ar ramane prea multi cetateni nereprezeentati in parlament (aceasta proportie putand merge pana la 49 %). Prin variantele propuse de mine (mai ales 1 si 2), pe de o parte s-ar crea o legatura mai stransa intre ales si alegator, alesul ar fi mai responsabil si chiar daca s-ar strecura si parveniti pe liste, ar scadea foarte mult posibilitatea ca acestia sa prinda un log eligibil,
  pe de alta parte s-ar asigura si reprezentarea a unei parti cat mai mari din populatie, dupa cum este si in prezent.
  Daca s-ar crea conditii stricte si pentru accederea candidatilor pe liste, de pilda, sa aduna un nr determinat de semnaturi, sa fie cel putini rezidenti in judetul respectiv de 6 luni, n-ar fi nici o problema.
 • 0 (0 voturi)    
  motiunea de cenzura a PD (Luni, 28 mai 2007, 21:39)

  accidutzu [anonim]

  o vor depune, dar nu pentru ca vor neaparat caderea guvernului pnl+udmr, ci pentru ca vor sa forteze psd-ul sa recunoasca oficial daca sustin sau nu actualul guvern.
 • 0 (0 voturi)    
  Consultari (Luni, 28 mai 2007, 22:18)

  bunicu [anonim]

  Cred ca toti cei invitati il regreta pe Vacaroiu..vorba poetesei ANGELA MARINESCU:... In ziua cand Vacaroiu i-a chemat pe toti presedintii de partid la el, i-am vazut plimbandu-se cu o relaxare totala, cu zambete pe fata, era un balet de o stergere pe creier absoluta... l-am vazut pe Vadim Tudor care se simtea in largul lui, pe Dan Voiculescu, pe toti, se simteau ca intr-un ospiciu, care era facut pentru ei. Era perfect. Seful era acolo, mic, asezat pe scaun, discret, nu scotea o vorba si ei se manifestau din plin. A fost extraordinara scena.
 • 0 (0 voturi)    
  pt informarea lui Geoana (Marţi, 29 mai 2007, 1:31)

  Lucian Ilea [anonim]

  Nu sunt posibile alegeri anticipate in ultimele 6 luni de mandat,adica in iunie 2008,pt ca Parlamentul nu poate fi dizolvat in ultimele 6 luni de mandat.
  Ceea ce propune Rollo Tomasi e o prostie,ce rost are sa facem alegeri numai cu cateva partide si apoi iarasi sa votam ,cand stim deja rezultatul votului,din primul tur "preliminar"?
  Nu,domnule, facem o singura data alegeri si poate participa orice cetatean care aduna 10000 de semnaturi ;ordinea pe buletinu de vot ,nu conteaza ,s-a mai vazut si la alte alegeri.
 • 0 (0 voturi)    
  bine a zis cine a zis... (Marţi, 29 mai 2007, 2:34)

  eftimie [anonim]

  PD+PSD+PLD=FSN

  Va e dor monserilor de FSN. Dupa ce toate aceste partide se instaureaza in fruntea tarii o sa modifice constitutia sa mai poata Iliescu sa fie presedinte odata, de doua ori. Dupa cum vad pe unii ca-si doresc moartea PNL-ului mai urmeaza sa se scrie pe forumuri ca ascund droguri in sediu sa se revolte poporul si sa-l linseze pe Crin Antonescu. Hai ca meritam tara asta si un nou guvern FSN
 • 0 (0 voturi)    
  Logica ovina (Marţi, 29 mai 2007, 3:37)

  sadwank [anonim]

  Penelistilor, ca voi il cunoasteti mai bine: care e treaba cu Tariceanu asta? Fiindca sint doua posibilitati si eu inca nu ma lamuresc care e adevarul!
  Ori e timpit, dar n-are cum sa fie, nu? Doar stie sa treaca strada cind apare verde la semafor!
  Ori e de un tupeu fantastic si-si bate joc de mine ca ultimul golan!
  Ia uite ce zice, cu gura lui: "Acum ne dam seama ce ar fi insemnat sa avem alegeri europarlamentare in acelasi timp cu un referendum pentru demiterea presedintelui. Astfel ca decizia de amanare a alegerilor europarlamentare a fost una corecta".
  Pai, ma, cind au aminat europarlamentarele nu stia inca daca si la ce data o sa fie referendumul pentru suspendare. E ca si cum eu imi parchez masina in alta parte apoi ma apuc sa tai copacul si zic: "bine dracu' ca am mutat masina, ca ia uite! se intimpla accidentul asta cu copacul si-mi facea praf masina!".
 • 0 (0 voturi)    
  Pentru #4 (Marţi, 29 mai 2007, 7:04)

  Anonim [anonim]

  Eu am tot respectul pentur "inginerului ala vopsit in ziarist", spre deosebire de tine si ziaristii "adevarati" omul are logica si o gandire coerenta. Fac ceva pe ziaristii "adevarati" care HABAR n-au pe ce lume traiesc si spune CELE MAI MARI ineptii posibile. Hai frate ca se vede cat de retardat esti, tu preferi ziaristi de-aia cu scoala de 1 luna?
 • 0 (0 voturi)    
  pentru #18 (Marţi, 29 mai 2007, 7:07)

  Anonim [anonim]

  Parlamentarii au fost votati de mai multi romani decat o sa fie votat Basescu vreodata draga.... 75% din 35% de prezentati (vezi cum au disparut 1 milion de romani de pe liste...) inseamna exact frectie la piciorul de lemn.
  Si apropo, romanii au raspuns DA la intrebarea "Credeti ca Traian Basescu si-o trage cu Elena Udrea?" .
  Asta e parerea mea, la fel de valida ca parerea ta, ca la referendum s-au ales parlamentari (retardatule), sau mai stiu eu ce emanatie de-a lui Boc.
 • 0 (0 voturi)    
  Nu prea avem de ales (Marţi, 29 mai 2007, 7:23)

  Cristina [anonim]

  Tariceanu nu se mai poate sa fie prim-ministru, cred ca va e clar de ce. In primul rand ca e pro-moscovit.
  Anticipate nu se pot face ca nu are cine sa le voteze.
  In momentul asta, cand Tariceanu nu si-a dat demisia PNL+PD e exclus.
  Pana la urma PSD-ul asta tot minoritar e, n-o sa-si faca prea tare de cap. Sa-si mai revina partidele din perplexitate si o sa vrea si anticipate.
  Macar sa-i convinga Basescu, guvernare PSD contra votarii legilor lustratiei, uninominalului. (Parlament unicameral cred ca se va vota o data cu Constitutia, adica improbabil sa fie in timp util). Poate sa puna conditii, sa fie pe acolo si liderii de la Cluj si o sa castige reputatie. Acum nu au curaj sa faca schimbari la conducere. Sunt intr-o stare de prostatie. Pana la urma poate sa le vina inima la loc ca electoratul care nu stie ce inseamna demitere al lor e, ca poate fi manipulat foarte usor.
  Ce efect credeti ca o sa aiba europarlamentarele daca au aceleasi rezultate ca acum ? Poate e timp pana atunci sa se coaca niste revolte.
 • 0 (0 voturi)    
  Capul lui ******** vrem?!?!?!?!? (Marţi, 29 mai 2007, 8:11)

  mihai [anonim]

  Din cate tin minte am votat pentru Basescu, deci si pentru PD care erau impotriva PSD-ului comunistilor...acum ce sa mai inteleg din toata mascarada asta??? Astia se cearta si se impaca,sau mai bine zis "osul" care se numeste "fondul UE" ii impaca, se cheltuiesc bani multi pentru referendum, multe lacrimi de crocodili si din nou promisiuni pentru "prostii" de romani care i-au crezut.... "prosti, da' multi"...
 • 0 (0 voturi)    
  http://www.ziuadecj.ro/action/article?ID=438 (Marţi, 29 mai 2007, 9:43)

  jog [anonim]

  http://www.ziuadecj.ro/action/article?ID=4387
 • 0 (0 voturi)    
  Politichia (Marţi, 29 mai 2007, 10:07)

  Zgabeartza [anonim]

  mai baieti, politica e o curva iar cei ce se scalda in ea, idem; dragi simpatizanti ai lui Baselu, va doresc votare placuta la urmatoarele alegeri :))) ; fain, nu? ieri dusmani, azi intra impreuna la guvernare (pentru cei ce n-au inteles: PD+PSD=LOVE, scuze era sa uit de PLD, dar asta o face cu limba, actorii principali, ii cunoasteti) ; distractiv circul, nu-i asa?
 • 0 (0 voturi)    
  aveti rabdare (Marţi, 29 mai 2007, 10:15)

  eu [anonim]

  Iati dat un vot de incredere pentru Basescu, aveti rabdare sa isi faca treaba , stie el ce face. Este important rezultatul final nu aparentele si barfa care apare prin media. Basescu este un excelent strateg, stie el ce face si ceea ce face este pentru popor.
 • 0 (0 voturi)    
  pt #43 (Marţi, 29 mai 2007, 10:29)

  Zgabeartza [anonim]

  m-ai dat pe spate de ras, cica : "stie el ce face si ceea ce face este pentru popor" :)))), mai da' naivi mai sunteti unii... !!!
  Ieri alaltaieri declara ca legea lustratiei este inutila, ea era buna doar imediat dupa revolutie, acuma zice ca e musai, e un mare DEMAGOG! Parerea mea, hac!
 • 0 (0 voturi)    
  pt. 44. pt #43 (Marţi, 29 mai 2007, 10:50)

  eu [anonim]

  ai perfecta dreptate la ceea ce zici, dar timpul va arata incotro bate vantul si care este jocul. Nu conteaza ce si cum se face cu cine se face, cel mai important este sa iesim o data si o data din mizeria in care suntem bagati de 17 ani. Ce zici , merita sai dam timp sau nu? Apropo in 4-5 zile nu ai cum sa rastorni muntii si nici in presa nu se da informatia exacta cu ce vor sa faca. Dar eu ii ofer credit in continuare lui Basescu. Nu imi pot schimba parerea doar in cateva zile despre Basescu.
 • 0 (0 voturi)    
  Ptr Anonim @ #38 (Marţi, 29 mai 2007, 11:42)

  Gica [anonim]

  Voi cei anti-Base ati prins o castana cu acel "75% din 35%" si-o tot plimbati ptr a arata legitimitatea partiala a lui Base, dar adevarul pur este ca 55% din electorat nu s-a aratat interesat de problema demiterii iar resul de 45% interesati au votat intr-o asemenea proportie impotriva demiterii incit Parlamentul trebuia dizolvat de a doua zi.
  Voi nu observati ca nimeni in publicatiile din stainatate sau agentiile de presa internationale nu face acest calcul smecher "75% din 35%" ? E o dovada ca cei care n-au votat, desi li s-a dat clar dreptul, NU CONTEAZA !!
 • 0 (0 voturi)    
  PNL reloaded (Marţi, 29 mai 2007, 11:51)

  sadwank [anonim]

  Nici nu se stinsara bine ecourile referendumului la care va facurati, bai, vere, de tot rahatul ca gata, si incepurati sa scoateti capu'?
  Cum sa scrii ca PD + PSD = LOVE? Asa va invata pe voi la partid, sa aplicati tot logica ovina a lu' Tariceanu? Daca e LOVE nu e cu PD-ul, e tot cu PNL-ul, stati linistiti! Credeti ca ai lu' Boc sint atit de timpiti incit sa faca o alianta cu PSD? Sau sinteti gelosi?
  Boc nu zice decit ca, indiferent de la cine vine o motiune de cenzura, ei o vor vota.
  Nu e simplu? PD-ul vrea sa intre la guvernare, vrea puterea, asta e clar, dar nu oricum... iar cu Tariceanu nu cred ca mai e cale de impacare; poate cu PNL-ul, dar nu cu ai lu' Patriciu. Mesajul pe care PD-ul il transmite PSD nu e "love" ci "va rog, va rog, poftiti, asumati-va dracu' jocurile de culise si declarati-va pe fata legaturile cu PNL".
  PSD-ul are o mare dilema: sa puna botul la provocarea PD-ului si sa spere ca, daca il demit pe Tariceanu, reusesc, cumva, sa scape de anticipate? PD-ul ar putea sa le trimita ceva semnale calduroase pentru a-i atrage in capcana astfel incit PSD-ul sa fie pus in situatia sa voteze o motiune de cenzura dupa care Baselu sa puna un prim-ministru indezirabil si sa ajunga la anticipate sau, sa voteze motiunea de cenzura si apoi sa fie obligati sa faca alianta cu PNL-ul (adica exact cu cei pe care i-au dat jos).
  E simplu, stie Basescu ce face.
 • 0 (0 voturi)    
  Comicul celor care se lauda cu sustinerea a 2 milioane este ca viseasa copilareste votul absentilor, de parca ar fi fost exprimat in favoarea lor. (Marţi, 29 mai 2007, 14:04)

  Bascaliosul [anonim]

  Infantilismul "intelegerii" deciziei votului majoritar este de fapt lipsa de demnitate a celor infranti, sustinuti doar de minoritatea celor care si-au exprimat votul.

  Ipocrizia si speculatiile celor care nu recunosc nicun rezultat defavorabil lor sunt refularile isterice ale unor disperati marcati de infrangere si de gandul pierderii unor privilegii.

  Fie nu au discernamantul elementar sa priceapa semnificatiile rezultatului unui vot democratic si al vointei electoratului fata de propunerea parlamentului, fie sunt niste tupeisti lipsiti de scrupule, pt ca se agata patologic de explicatii imaginare, nefondate, irationale. Daca ar fi castigat ar fi inteles sustinerea parlamentului si legitimarea acordata acestuia.

  Ipocritii nu observa semnificatia sustinerii rahitice din partea celor 2 mil votanti (25 %) care AU ACCEPTAT propunerea parlamentului, IN RAPORT CU CEILALTI care, fie au participat si AU RESPINS in proportie de 75 % aceeasi propunere, fie au refuzat sa raspunda LA CHEMAREA PARLAMENTULUI ( a ordonat organizarea referendumul si a stabilit OBIECTUL acestuia pe buletinul de vot). In acelasi timp, absentii au OPTAT si ei pentru a-si da acceptul celor care si-au exercitat acelasi drept, i-au lasat pe acestia SA DECIDA si pentru ei. Pe absenti nu i-a impiedicat nimeni sa sustina (sau sa respinga) propunerea parlamentului (decat organizatorii sambetisti sau cu sectiile descurajant de insuficiente din strainatate)

  Participarea efectiva la vot, indiferent ca este mai mare sau mai mica, nu schimba esential proportiile, nici cele stabilite din sondaje pe esantioane reprezentative de 1000-2000 de intervievati, NICI CEL STABILIT DIN "SONDAJUL" CEL MAI MARE si sigur, pe un esantion de 8 mil. participanti la vot.

  Sa observi tendentios trei sferturi insuficiente (33% din nr. "inscrisi") fara sa vezi cat de "relevant" este sfertul de 11 % al sustinutorilor demersului celor 5 partide parlamentare, e comedia prostiei afisata cu mandrie.
 • 0 (0 voturi)    
  O sa le iasa PSD pe nas! (Marţi, 29 mai 2007, 14:20)

  bebestrumf [anonim]

  Carevasazica ura asta e atat de mare incat pedistii, singurul partid care si-a trecut in statut interizicerea oricarei colaborari cu PSD, vor tocmai un guvern PSD. Va aduceti aminte de PSD? Acel PSD cazut in 2004? Hai, faceti un efort de memorie! PSD... Adrian Nastase... Miki Shpaga... pardon, guzganul rozaliu.... privatizarea tarii.... furtul absolut.... marii latifundiari agricoli.... Cornu si ouale! Chiar credeti ca guvernul PSD ar putea si mai bun si mai curat decat cel actual? Chiar credeti ca vor face mai multe reforme? Chiar credeti ca vor curata justitia? Chiar credeti ca vor accepta legea ANI cu modificarile astea uiltime? Aoleu!
 • 0 (0 voturi)    
  Din fericire (Marţi, 29 mai 2007, 16:28)

  Anonim [anonim]

  Din fericire pentru Romania si din pacate pentru PNL sunt doua forte majore care actioneaza in politica romaneasca -- inertia si forta care leaga demnitarul de scaunul sau.
  Eu cred ca asta cu motiunea de cenzura n-o sa tina... .
  In primul rand toate partidele in afara de PD nu-si doresc alegeri anticipate!
  In al doilea rand, PD-ul nu-si doreste votul UNINOMINAL pentru ca ar pierde ENORM -- odata cu votul uninominal oamenii vor alege OAMENI si nu PARTIDE, deci avantajul actual al PD-ului s-ar spulbera.
  Asta cu votul uninominal nu va prinde sub nici o forma si SINGURUL vinovat (moral) va fi Basescu, pentru ca el a initiat ideea si tot EL are PUTEREA de a impune forma votului uninominal prin REFERENDUM -- ceea ce 10000% nu va face pentru ca ar fi linsat de oamenii sai din PD care nu au priza la public dar care, evident, isi doresc in continuare un loc caldut in Parlament.
  Evident ca votul uninominal va fi o struto-camila, doar o DENUMIRE.
  Inertia e usor de observat, MAI ales ca unii s-au prins cine e Traian Basescu (ce bine era daca in guvernarea CDR cand a amenintat ca iese de la guvernare i s-ar fi dat un sut un fund si ar fi fost scos de la guvernare ca azi) si-i rad in fata lui si PD-ului -- "give me your best shot", vrem sa va vedem cu faceti voi o motune de cenzura.
  EVIDENT situatie e in fapt foarte proasta pentru PNL care ar fi facut bine sa se retraga de la guvernare si sa lase PSD si PD sa formeze un guvern...
 • 0 (0 voturi)    
  PRM, structura comunista! (Marţi, 29 mai 2007, 18:38)

  Ionut [anonim]

  Se pare ca dupa referendum arbitrul vietii politice, POPORUL ROMAN, si-a spus cuvantul si partidele politice incep sa se conformeze cu aceasta decizie a arbitrului, mai putin PRM-ul care nu este deschis la negocieri de nici un fel, cand e vorba de a face ceva constructiv pentru tara.Domnule Vadim lasa-ne cu circul si vino cu solutii, daca nu pleaca din viata politica.Traim in democratie, am intrat in UE, ne-am saturat de comunisti.

Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri