De asemenea, ministrul a programat pentru joi o intalnire cu ambasadoul Italiei la Bucuresti, Daniele Mancini.

Informatia ca un transport de deseuri ar putea intra pe teritoriul tarii noastre a aparut in mass-media in urma cu doua zile. Ministerul Mediului din Romania a raspuns imediat "ca nu exista nici o solicitare oficiala de depozitarea si incinerare pe teritoriul Romaniei a unei cantitati de deseuri care sa provina din Italia".

"Nu putem accepta ca Romania sa se transforme in lada de gunoi a altor state membre, indiferent de bunele relatii pe care le avem cu acestea. Romania respecta legislatia europeana si, prin urmare, asteapta de la partenerii sai un comportament similar", a transmis intr-un comunicat ministrul Korodi, duminica seara.

Mai mult, in cursul zilei de luni, ministrul a solicitat o convorbire telefonica cu ambasadorul Republicii Italia in Romania pentru clarificarea informatiilor contradictorii aparute atat in presa romaneasca, cat si in cea italiana, privind posibilitatea depozitarii in Romania de deseuri menajere provenite din sudul Italiei.

In urma convorbirii s-a stabilit ca joi, la ora 16.00, la sediul Ministerul Mediului, ambasadorul italian sa se intalneasca cu ministrul Attila Korodi. In acest cadru se vor discuta mai multe aspecte privind relatiile bilaterale printre care si problema deseurilor.