Zmeura si capsunile britanicilor vor putrezi pe camp pentru ca nu are cine sa le culeaga. Fermierii din Marea Britanie cer Guvernului relaxarea politicii de imigrare, astfel incat celebrii capsunari romani si bulgari sa poata munci si in zona lor, scrie cotidianul Times, in editia electronica ca marti.

Fermierii se plang de numarul foarte mic al imigrantilor care pot munci, in vara aceasta, in acest sector.

Ei cer guvernului sa ia masuri pentru ca mii de imigranti romani, bulgari si din alte tari din afara Uniunii Europene ca Ucraina, Albania si Moldova sa poata munci in Anglia, la cules.

Temerea fermierilor ca fructele si legumele le vor ramane neculese exista in ciuda faptului ca din mai 2004 au fost inregistrati 630 000 de imigranti est-europeni in Marea Britanie. Potrivit datelor autoritatilor, se asteapta inca 16 250 de imigranti din Romania, Bulgaria si alte state europene care vor presta munca sezoniera, in urmatoarele sase luni.

Cele mai recente date ale Ministerului de Interne britanic arata ca a scazut semnificativ numarul celor care vin sa lucreze in agricultura in Marea Britanie. Astfel, daca in 2005, erau inregistrati 22 700 muncitori in acest sector, anul trecut acestia erau doar 19 895.

In tot acest context, Liam Byrne, ministrul pentru Imigratie, considera ca politica migratiei in tara sa este corecta.