Conform site-ului www.fashionandbeauty.ro, incepand din toamna viitoare, celebra casa de moda Moet Hennesy Louis Vuitton va deschide un butic propriu in hotelul J.W.Mariott din Bucuresti. Marca de lux are o istorie bogata, care se intinde pe distanta a un secol si jumatate.

A fost inaugurata de Louis Vuitton insusi, in anul 1854, si la inceput nu producea decat valize pentru calatorie.

Acestea au avut insa un succes atat de mare, incat in cativa ani si-a extins fabrica initiala (1860).

Dupa moarte lui Louis (1892), fiul sau Georges Vuiton a preluat afacerea. Odata cu acesta a aparut si ceea ce este recunoscut astazi ca fiind primul “designer-label” pus vreodata pe un produs: celebra monograma “LV”.

De atunci, compania s-a impus pe piata, devenind un lider al industriei luxului. In prezent, marca Louis Vuitton include - pe langa linia de accesorii - produse ca parfumuri, carti de calatorie sau bauturi alcoolice. In anul 1998, designer-ul american Marc Jacobs a fost recrutat in echipa LV, pentru a coordona liniile vestimentare, atat pentru femei, cat si pentru barbati.

Magazinul Louis Vuitton din Bucuresti va ocupa - se pare - o mare parte din aripa comerciala a hotelului JW Mariott. Aparitia unui astfel de brand in Romania, va atrage dupa sine - cel mai probabil - alte nume mari din industria modei si, in special, a luxului.