Actionarii Flamingo International au aprobat rascumpararea de pe piata de capital a unui pachet de actiuni reprezentand 0,98% din capitalul social, in cadrul a doua programe de fidelizare a angajatilor, se arata intr-un comunicat al companiei remis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Astfel, compania va aloca 5,5 milioane de actiuni, reprezentand 0,7% din capitalul social, care vor fi oferite salariatilor ca optiuni de achizitie de actiuni prin programul Share Options Plan 2007 - 2010. Prin programul Share Repurchase Program 2007, Flamingo International va aloca gratuit salariatilor 2,2 milioane de actiuni.

Totodata, actionarii au autorizat Consiliul de Administratie sa intrerupa cele doua programe in cazul in care politica societatii va impune o astfel de masura.

Flamingo International are un capital social de 77,9 milioane lei, divizat in 779.050.011 actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Actionarul principal al companiei este Dragos Cinca, care in luna mai, in urma mai multor tranzactii, si-a redus partipatia la 30,14%. Printre ceilalti actionari ai retailerului se numara Flanco Holding (14,44%), fondul Hansa Ida Europa Aktsia (6,88%), Gustavus Capital Asset Management (5,13%), Bank Austria Creditanstalt (5,10%).

Grupul Flamingo International, format din Flamingo si Flanco, a inregistrat anul trecut vanzari in scadere cu 12,7%, la 153 milioane euro. Potrivit oficialilor, pierderile s-au accentuat la 15,5 milioane euro ca urmare a costurilor de integrare a Flanco, a cheltuielilor de restructurare si a provizioanelor.