Finlandezul Kimi Raikkonen s-a impus in Grand Prix-ul Marii Britanii, mai ales datorita mecanicilor care l-au ajutat sa revina primul in cursa dupa a doua intrare la boxe, in fata campionului mondial, Fernando Alonso, care s-a multumit doar cu locul doi. Liderul ierarhiei mondiale, Lewis Hamilton a incheiat podiumul, desi pornise din pole-position.

Cursa a inceput cu o mica intarziere din cauza lui Felipe Massa, masina sa Ferrari avand probleme la start si brazilianul a fost nevoit sa plece de pe linia standurilor.

Singurele schimbari in fruntea cursei s-au petrecut dupa intrarile la boxe pentru alimentare. Imediat dupa start, Hamilton s-a instalat pe prima pozitie, urmat de Raikkonen si Alonso, dar dupa prima oprire la standuri podiumul a devenit Alonso-Raikkonen-Hamilton.

A doua intrare pentru alimentare a stabilit si ierarhia podiumului. Alonso a petrecut mai mult timp la boxe decat Raikkonen care a reintrat in frunte si nu a mai cedat sefia cursei pana la final. Finlandezul este primul pilot care castiga trei curse in 2007.

Celalalt pilot de la Ferrari, Massa a reusit o cursa de recuperare incredibila, incheind la Silverstone pe locul 5.

Lewis Hamilton, aflat la al noualea podium consecutiv, ramane in fruntea clasamentului pilotilor, la 12 puncte de coechipierul sau, Fernando Alonso si la 18 de Raikkonen. Status quo la fruntea ierarhiei constructorilor unde atat McLaren cat si Ferrari au obtinut cate 14 puncte.

Clasament final Silverstone

1. Kimi Raikkonen (Finlanda/Ferrari)

2. Fernando Alonso (Spania/McLaren)

3. Lewis Hamilton (Marea Britanie/McLaren)

4. Robert Kubica (Polonia/BMW Sauber)

5. Felipe Massa (Brazilia/Ferrari)

6. Nick Heidfeld (Germania/BMW Sauber)

7. Heikki Kovalainen (Finlanda/Renault)

8. Giancarlo Fisichella (Italia/Renault)

9. Rubens Barrichello (Brazilia/Honda)

10. Jenson Button (Marea Britanie/Honda)

Clasament general piloti

1. Lewis Hamilton 70 puncte

2. Fernando Alonso 58 puncte

3. Kimi Raikkonen 52 puncte

4. Felipe Massa 51 puncte

5. Nick Heidfeld 33 puncte

Clasament general constructori

1. McLaren Mercedes 128 puncte

2. Ferrari 103 puncte

3. BMW Sauber 56 puncte

4. Renault 31 puncte