Saptamana ce urmeaza va fi una agitata datorita stirilor economice programate spre publicare, iar perechile majore din piata forex vor suporta un grad ridicat de volatilitate datorat pragurilor la care acestea se tranzactioneaza (EUR/USD la nivel record iar GBP/USD la cel mai inalt nivel din ultimii 26 de ani).

Astfel, de peste ocean vor veni indicele preturilor de productie si cel al preturilor de consum pentru iunie, numarul caselor la care s-a inceput constructia si autorizatiile de constructie pentru case.

In Marea Britanie atentia va fi indreptata catre indicele preturilor de consum din luna iunie, minutele Bancii Angliei, vanzarile cu amanuntul aferente lunii iunie si Produsul Intern Brut pe trimestrul II.

Evolutia din ultimele saptamani a fost una ‘bearish’ pentru dolar. Oprindu-ne asupra perechii GBP/USD, pentru aceasta saptamana nivelele de rezistenta intra-day se gasesc in jurul pragului de 2.0400 (high-ul inregistrat luni, 16 iulie) si 2.0430 (conform Saxo Bank si Danske Bank citate de www.fxstreet.com).

Insa, conform www.dailyfx.com, spargerea pragului de 2.0400 si netransformarea lui intr-un top, ar duce la un raliu pana la nivelul de 2.0500 - lucru pus pe seama unui indice al preturilor de consum peste asteptari in UK.

Citeste mai mult pe Mersul Trendurilor