Potrivit unui sondaj de opinie realizat de grupul bancar si de investitii „Renessance Kapital”, preluat de cotidianul Vedomosti, jumatate din persoanele intervievate s-au declarat convinse ca presedintele Vladimir Putin va candidat pentru un al treilea mandat.

Daca, totusi, va parasi Kremlinul, il va sprijini, mai degraba, pe prim-vicepremierul Serghei Ivanov, sustin cei care cred in promisiunea lui Putin de a renunta la sefia Rusiei.

In acelasi timp, 13.3% sunt de parere ca, dimpotriva, prim-vicepremierul Dmitri Medvedev ii va succede lui Putin la conducerea statului. O treime din populatia Rusiei (29%) nu s-au decis inca. La chestionar au participat 1600 de cetateni cu drept de vot din 46 de regiuni ale tarii.

Dupa cum mentineaza Vedomosti, incepand din luna aprilie, cand analistii au aflat care este parerea rusilor despre principalii pretendenti la fotoliul prezidential, distanta dintre cei doi s-a redus drastic: de la un scor de 20% la 39% in favoarea lui Medvedev, la o diferenta de numai 2% (30% si 28%), dar pentru Ivanov.

Intr-un interviu acordat in urma cu o luna publicatiei Vedomosti, Medvedev evidentia un paradox al vietii politice din Rusia, subliniind ca nu o data s-a intamplat ca politicieni care pornesc la drum cu o rata ridicata de popularitate, sa nu reuseasca nimic, si invers - politicieni necunoscuti sa devina preferatii electoratului. Iar cel mai bun exemplu in acest sens este insusi Putin.