Fabrica Swarovski situata in Tirol ar putea fi un reper in vacanta dumneavoastra. Este locul unde se intampla totul in lumea Swarovski, fabrica fiind situata in Wattens, la poalele Muntilor Alpi, nu departe de Innsbruck, fiind locul unde a inceput legenda acestor cristale atat de populare astazi.

Chiar daca poate parea ciudat ca o fabrica moderna, echipata cu utilaje si masini de ultima generatie, foarte costisitoare si precise, sa se gaseasca intr-un cadru natural de basm, Wattens pare mai bine scos in evidenta de aceasta alaturare.

Pentru ca ce loc ar fi mai potrivit pentru Swarovski decat o asezare idilica, inconjurata de munti ? Dar si asaltata in permanenta de turisti care vor sa viziteze fabrica.

Purtand numele definitoriu Swarovski Kristallwelten, fabrica - muzeu este un ansamblu impresionant, iar pasionatii vad in vizitarea ei o experienta de-a dreptul mistica. Pentru prezentarea produselor si creatiilor celebrei companii aici exista si "Swarovski Cristal Worlds" (Lumea de Cristal), un muzeu construit in 1995, cu ocazia centenarului firmei, extins in 2003.

Fabrica - muzeu este vizitata de mii de turisti veniti din intreaga lume, mai ales pentru expozitiile de cristale de toate felurile, adesea formandu-se cozi la intrare.

Va puteti plimba prin salile muzeului in voie, unde veti gasi piese impresionante: o camera ai carei pereti sunt acoperiti de cristale stralucitoare, statuia unui cal decorata cu cristale mai mici si mai mari etc.

Dupa ce veti vizita muzeul, urmatoarea oprire este uriasa sala ce serveste drept depozit, unde numarul si varietatea pieselor sunt uriase, de la mici animale de cristal la vaze, statuete si mai ales bijuterii de toate felurile. Numerosi vanzatori va pot sfatui ce suvenir s-ar potrivi cel mai bine, iar preturile sunt accesibile, dar cozile sunt de-a dreptul descurajante.

Cei care ajung aici isi doresc cel mai des ceva simbolic, ceva care sa le aduca aminte ca au vizitat centrul imperiului Swarovski sau un mic dar pentru cei dragi. Sunt foarte cautate bijuteriile, de la coliere si pandantive la cercei, toate la preturi rezonabile.

Dar daca vreti si puteti cheltui mai mult, oferta va depasi asteptarile, fiind nevoie adesea de ore bune pentru a vedea macar o mica parte din produse.