Pirelli RE, unul din cei mai importanti jucatori din sectorul imobiliar din Europa, si-a deschis o reprezentanta in Romania, in urma unui parteneriat incheiat cu UniCredit Tiriac Bank, se arata intr-un comunicat al institutiei bancare. Actul oficial de infiintare al Pirelli Re Romania a avut loc miercuri prin semnarea acordului de joint-venture, in cadrul caruia Pirelli RE detine 80%.

“Ne propunem sa devenim lider pe piata din Romania, oferind produse imobiliare de calitate, cu un design deosebit si sustenabile din punct de vedere ecologic”, a declarat Carlo A. Puri Negri, CEO al Pirelli RE.

Pirelli RE Romania se va concentra atat asupra dezvoltarii unor platforme locale de gestionare a activelor si de servicii specializate, cat si asupra atragerii de capital de la importante companii straine din domeniul financiar pentru investitii in diverse sectoare imobiliare, cu accent deosebit pe proiectele de dezvoltare rezidentiala.

Potrivit comunicatului, noua companie va gestiona si dezvolta zone si proprietati, furnizand servicii specializate atat pentru clientii proprii, cat si pentru cei ai unor terte parti.

Strategia Pirelli RE Romania va fi definita si implementata de un Comitet Director din care vor face parte Carlo A. Puri Negri, Olivier de Poulpiquet si Enrico Signori din partea Pirelli RE, alaturi de Rasvan Radu si Marco Cravario, din partea UniCredit Tiriac Bank.

Pirelli RE este cel mai mare jucator din industria imobiliara din Italia, gestionand active care depasesc 14,5 miliarde de euro.

Compania opereaza in Italia, Germania si Polonia, avand in total peste 2.500 angajati. Listata la bursa din iunie 2002, firma este controlata de Pirelli & C. SpA cu o participatiune de 50,3%. Valoarea de piata a Pirelli RE depaseste doua miliarde de euro.