Traficul rutier pe Bulevardul Aviatorilor din Bucuresti, intre Piata Victoriei si Piata Charles de Gaulle, a fost intrerupt, vineri, intre 9:00 si 9:45, din cauza manifestarilor de Ziua Aviatiei Romane, informeaza Politia Capitalei.

De la ora 9:00, s-a desfasurat un ceremonial militar si religios la Monumentul Eroilor Aerului.

O formatie alcatuita din noua elicoptere IAR 330 SOCAT, de la Baza 90 Transport Aerian, a survolat Bulevardul Aviatorilor, dinspre Palatul Victoria catre Piata Presei Libere.

Festivitatea va continua la Muzeul Aviatiei unde, de la ora 10:30, se va desfasura simpozionul cu tema “Fortele Aeriene la inceputul mileniului III”. Intrarea publicului in muzeu va fi libera intre orele 14.00 si 17.00, informeaza Ministerul Apararii Nationale.

La eveniment au fost invitati oficiali romani si straini, reprezentanti ai Ministerului Apararii, ai asociatiilor de veterani de razboi si ai autoritatilor locale, cadre militare in rezerva.

In tara, toate unitatile din subordinea Statului Major al Fortelor Aeriene sarbatoresc, vineri, Ziua Fortelor Aeriene prin ceremoniale militare si religioase, zboruri demonstrative si concursuri sportive.