Primele sapte spectacole din cadrul prestigiosului festival Richard Wagner, de la Bayreuth, sustinute in perioada 25 iulie - 2 august 2007, vor putea fi ascultate in direct la Radio Romania Muzical, informeaza Radio Romania.

Potrivit postului Radio Romania, calendarul transmisiunilor directe este urmatorul:

• 25 iulie, ora 16.50 - Maestrii cantareti din Nurnberg

• 26 iulie, ora 16.50 -Tannh?user

• 27 iulie, ora 18.50 - Aurul Rinului

• 28 iulie, ora 16.50 - Walkiria

• 30 iulie, ora 16.50 - Siegfried

• 1 august, ora 16.50 - Amurgul zeilor

• 2 august, ora 16.50 - Parsifal

In pauzele transmisiunilor directe, vor fi prezentate o serie de materiale despre biografia si estetica wagneriana, semnate de nume sonore ale culturii romanesti, precum si interviuri cu o parte dintre protagonistii spectacolelor, informeaza Radio Romania Muzical.

Radio Romania Muzical (www.muzical.srr.ro) se receptioneaza in FM (97,6 si 104,8), pe satelit si online.

Festivalul Wagner 2007 se desfasoara in perioada 25 iulie - 28 august si reprezinta unul dintre marile evenimente ale vietii muzicale. Aceasta editie este asteptata cu deosebita nerabdare, deoarece marcheaza debutul tinerei stra-nepoate a compozitorului, Katharina Wagner, ca regizor.

Katharina Wagner, in varsta de 29 de ani, va semna regia spectacolului Maestrii cantareti din Nurnberg, a carui premiera este programata pentru 25 iulie.

Festivalul a fost infiintat in anul 1876 de Richard Wagner, care isi dorea ca prin aceasta manifestare sa realizeze un tip de spectacole care sa puna in lumina viziunea sa asupra dramei muzicale ca expresie si catalizator al energiilor de sorginte mitica, cu transpunere insa in contemporaneitatea sa imediata.

In prezent, directorul muzical al festivalului este Wolfgang Wagner, astazi in varsta de 88 de ani, dar se pare ca va transfera aceasta responsabilitate fiicei sale, Katharina Wagner.