Pe notele de plata de la Electrica, acciza este calculata la un curs de 3,5 lei pentru un euro, desi leul s-a apreciat puternic. Tot mai multi oameni se plang de serviciile Electrica, cel mai mare furnizor de energie electrica din tara, dar foarte putini dintre nemultumiti iau vreo masura pentru a rezolva situatia in favoarea lor.

Fie ca reproseaza penele de curent dese, lipsa de profesionalism a angajatilor sau incarcarea facturii in mod nejustificat, consumatorii casnici nu au profitat pana acum de oportunitatea pe care o au cel putin teoretic de la 1 iulie, de a-si alege un alt furnizor de electricitate.

Potrivit datelor furnizate de Electrica, „pana la aceasta data nu s-au inregistrat multe solicitari de schimbare a furnizorului actual de energie electrica din partea agentilor economici sau abonatilor casnici fata de perioadele anterioare”.

Solicitari nerezolvate

Cele aproape 3.200 de mesaje trimise pe site-ul Electrica de consumatorii nemultumiti sunt din cele mai variate. „Serviciile asigurate de Electrica nu sunt conforme cu cele mentionate in contract”, spune Radu Delegeanu, amintind ca a depus un memoriu referitor la „un caz de supra-tensiune cu distrugere”, la care dupa 16 luni nu a primit niciun raspuns.

Andreea Serban este nemultumita de comportamentul angajatilor Electrica, iar Panait Odeta, din Bucuresti, spune ca desele caderi de tensiune si pene de curent strica electrocasnicele din locuinte. Electrica este amenintata de diferite asociatii de locatari cu chemarea in instanta, iar, potrivit lui D.G., angajatii furnizorului de curent sustin ca nu exista bani de investitii.

Acciza calculata la cursul de anul trecut

Multi consumatori au reclamat faptul ca Electrica le calculeaza factura la energie in functie de cursul leu/euro de anul trecut, cand pentru un euro plateam 3,5 lei, iar acest tarif nu a mai fost ajustat la paritatea de acum. Electrica ne-a transmis ca nu energia electrica se factureaza in functie de cursul leu/euro, ci acciza aferenta energiei electrice livrate consumatorilor.

Integral in EvZ

de Catalin Balan