Spargatorul de banci numit "Singuraticul", cel mai cautat infractor din Spania, a fost arestat de politia portugheza. El a fost prins tocmai cand incerca sa jefuiasca inca o institutie bancara, in localitatea Figueira de Foz, scrie presa spaniola de marti.

Jaime Jimenez Arbe avea asupra sa trei arme, iar masina din care coborase, un Renault Kangoo avea placute cu doua numere de inmatriculare diferite.

"Singuraticul" cunostea foarte bine sistemele de securitate ale bancilor, iar caracteristica sa era ca opera intotdeauna singur.

Europa Press scrie ca atunci cand a fost supus testelor pentru a fi inrolat in armata, Jaime Jimenez Arbe a fost diagnosticat cu paranoia.

Vecinii au declarat pentru cotidianul spaniol "El Mundo" ca acesta era o persoana mereu pusa pe cearta, unul dintre ei afirmand ca infractorul l-ar fi amenintat chiar cu moartea.

Jaime Jimenez Arbe, in varsta de 51 de ani, mai este acuzat de numeroase delicte intre care 31 de rapiri si uciderea a doi agenti de paza si a unui politist in 2004, cand acestia incercau sa-l aresteze.