Bulgaria a fost lovita de o furtuna puternica, dupa trei saptamani de canicula.

Intemperiile au provocat ambuteiaje si intreruperi ale alimentarii cu energie electrica in capitala Sofia. O avarie de proportii a unui cablu electric a lasat, miercuri dimineata, fara electricitate majoritatea cartierelor din Sofia inclusiv zonele de lux Mladost, Liulin si Druzhba, relateaza site-ul novinite.com.

Furtuni asemanatoare au avut loc in capitala bulgara si in lunile aprilie si mai, cand mai multe districte au fost afectate de inundatii.

De asemenea, furtuna a creat haos pe strazi. Reteaua de canalizare nu a facut fata ploii torentiale, iar baltile de pe sosele au ingreunat traficul in oras.

Temperatura aerului a scazut la circa 22 de grade Celsius, insa meteorologii prognozeaza ca vremea racoroasa nu va dura mult, spre sfarsitul saptamanii in curs temperatura urmand sa depaseasca din nou 30 de grade.

Este pentru prima data cand ploua in Sofia de la inceputul verii, unde temperaturile ridicate si arsita au provocat incendii de padure. Circa 300.000 de hectare de padure distruse de incendii in ultimele zile.