Dupa zile caniculare, Romania se racoreste. Vremea este instabila in majoritatea regiunilor tarii, iar in multe zone - inclusiv in Capitala, a plouat marunt timp de cateva ore.

In urmatorul interval de timp, in tara, vremea va fi instabila in sudul, centrul si estul teritoriului, precum si in zona montana. Potrivit Antena 3, in intervalul mentionat vor fi averse insotite de descarcari electrice si unele intensificari ale vantului, in Muntenia, Oltenia si Dobrogea, precum si in zona de munte si local in Transilvania si Moldova. In restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala izolat.

Cantitatile de apa pot depasi izolat 15 - 20 litri/mp. Temperaturile maxime, in scadere in sudul si sud-estul tarii, vor fi cuprinse intre 19 si 29 de grade, iar cele minime intre 8 si 18 grade, mai scazute in depresiuni.

In weekend, la mare vremea va fi instabila si sunt asteptate ploi. Temperaturile nu vor depasi 27 de grade. Vineri se anunta, totusi o zi mai calduroasa, temperatura maxima ajungand la 33 de grade.