In zilele de 4 si 10 august, se desfasoara la Bucuresti „Festivalul de muzica Romanes” eveniment prin care se doreste promovarea diversitatii fenomenului muzical romanes la nivel european, prin aducerea pe aceeasi scena a unor nume de referinta din domeniul cultural.

Potrivit organizatorilor, evenimentul va cuprinde o serie de concerte sustinute de artisti renumiti din Romania, precum si din alte state europene precum: Marius Mihalache, Mihai Margineau, Teodora Enache, Amaro Del, Shukar Collective, Fanfara Shavale din Zece Prajini, invitati care vor garanta o atmosfera incendiara pentru cei prezenti la eveniment.

Intitulat sugestiv „Festival de muzica romanes”, evenimentul cultural-artistic organizat de Agentia Nationala pentru Romi este menit sa promoveze cultura romilor prin muzica traditionala romanes dar si imbinarea acordurilor traditionale pe un beat modern.

Festivalul urmareste prezentarea traditiilor romanes intr-un cadru modern si intr-o atmosfera destinsa, primitoare, capabila sa „incendieze” sufletele celor prezenti cu ritmurile gitano.

Festivalul va fi gazduit de Spice Club, Calea Victoriei nr.21-23 in zilele de 4 si 10 august, intre orele 19.00-22.00 .