Gandul

Ministerul Politiei si al Jandarmeriei - pazit de privati

de Robert Veress     Gandul
Vineri, 17 august 2007, 0:00


Foto: Gandul

Mai multe obiective ale Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA) sunt pazite de firme private, contra cost. Lista obiectivelor respective a fost stabilita anul trecut, prin ordin al ministrului, documentul fiind clasificat „secret de serviciu”, conform unei adrese primite de la MIRA, la solicitarea noastra.

Potrivit aceleiasi adrese, fiecare obiectiv MIRA „deruleaza propriile proceduri de achizitie” a serviciilor de paza. Se da exemplul Centrului Medical de Diagnostic si Tratament Ambulatoriu „Dr. N. Kretzulescu”, apartinand Directiei Generale Medicale a MIRA, care a incheiat un contract pentru servicii de paza cu firma Bronec International.

Valoarea serviciilor pentru anul in curs este de 77.684,69 lei. Firma Bronec este patronata de fostul ofiter de politie Dorian Necula, trecut in civilie acum 12 ani, dupa o condamnare cu suspendare pentru furt.

Alte obiective MIRA, carora nu li se mai asigura paza cu jandarmi, au recurs la o solutie mai putin costisitoare. De pilda, Centrul Cultural al ministerului a angajat pentru paza patru persoane, platite cu ceva mai mult decat salariul minim pe economie.

La inceputul anilor 90, paza obiectivelor de importanta deosebita pentru activitatea statului era asigurata de cadre militare din Armata sau Politie. Ulterior, acestea au fost inlocuite de jandarmi.

Cum serviciul militar nu mai e obligatoriu de la 1 ianuarie 2007, efectivele de jandarmi s-au imputinat drastic, astfel incat Guvernul a decis scoaterea de sub paza militarizata a mai multor obiective strategice.
Integral in GandulCitește pe Știrile ProTV

VIDEO „Mașina viitorului”, lansată de producătorul rus Kalașnikov. Va atinge 100 de km în șase secunde 

Producătorul rus de armanent Kalaşnikov se lansează pe piaţa auto şi vrea să rivalizeze cu Tesla.

83 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version