Un student italian, in varsta de 24 de ani, a inventat un soft care, descarcat pe telefonul mobil, poate fi folosit pentru a trimite sms-uri in retea, cu ajutorul internetului, cu doar un cent, fata de aproximativ 15 centi cat costa in mod normal in Italia. Inventia lui Davide se numeste Skebby, scrie cotidianul Corriere della Sera in editia online de marti.

Creatia sa a devenit o adevarata afacere care a luat nastere in joaca, dupa cum afirma Davide. Acum doi ani se gandise, impreuna cu un prieten, sa creeze un program prin care sa se trimita sms-uri folosind internetul, care are costuri mult mai mici decat telefonia mobila. Si asa a aparut site-ul Skebby.it.

Cu ajutorul aplicatiei descarcate pe telefonul mobil, mesajul este trimis catre site-ul lui Davide si apoi redirectionat catre destinatar.

Potrivit Corriere della Sera, sute de mii de studenti italieni folosesc deja softul lui Davide pentru a trimite mesaje de pe telefonul mobil.

Italianul si-a transformat ideea intr-o afacere. El a infiintat impreuna cu tatal sau compania Mobile solution, cu care spera ca va da o lovitura companiilor de telefonie mobila.

„Dupa ce termin Universitatea, ma voi dedica cu totul creatiei Skebby. Daca reusesc sa o fac cunoscuta si site-ul meu merge bine, voi deveni bogat. Daca nu, voi inventa eu altceva”, spune razand Davide, citat de Corriere.

Multi l-au numit pe Marrone "Bill Gates in versiune italiana", dar Davide nu pare deloc incantat de acesta comparatie. Spune ca prefera sa fie asemanat cu Janus Friis si Niklas Zennstrom, fondatorii Skype.