Nascut in 1940, la Brasov, ca fiu al administratorului domeniului regal de la Savarsin, Dragos Corneliu Cismasiu, cunoscut mai tarziu sub numele de Jimmy Cornell este considerat o legenda a yachtingului. Romanul a scris 13 carti, dintre care una este considerata "biblia" navigatorilor pe acest tip de vas.

Volumul a fost publicat in mai multe limbi, iar numarul de exemplare vandute a depasit cifra de un milion. Tot despre un milion vorbim si in cazul accesarilor lunare ale site-ul sau www.noonsite.com, care inspira si ii pregateste pe cei ce doresc sa se aventureze in calatoria cu yacht-ul.

In 1992, Jimmy a intrat in Cartea Recordurilor pentru organizarea celei mai mari intreceri cu astfel de nave. Din 1975 si pana astazi, Jimmy Cornell a strabatut peste 200.000 de mile si a facut inconjurul lumii de trei ori.

"De mic, mi-a placut ideea de a fi marinar. Aparuta la noi in 1952, cartea «Kon-tiki» povestea despre un voiaj cu o pluta a aventurierului norvegian Thor Heyerdahl. In Romania nu aveam cum sa fac asa ceva. Abia in Anglia am invatat sa navighez", ne-a povestit Jimmy cum a descoperit pasiunea care i-a marcat viata. Soarta tanarului visator avea sa se schimbe in curand.

Tatal sau, fostul administrator al domeniului regal de la Savarsin, a fost arestat si a murit, in 1959, in Inchisoarea Jilava.

La 67 de ani, Jimmy Cornell este o adevarata legenda in lumea celor pasionati de navigarea cu yacht-ul. Anul trecut, fostul reporter BBC a reusit performanta de a incheia al treilea tur al lumii cu una dintre ambarcatiunile sale. Este, de altfel, si primul roman care-si poate trece in CV un astfel de record si este tot primul conational care a facut inconjurul lumii pe un yacht cu vele.

Numele sau se afla si in Cartea Recordurilor, dupa ce a organizat cea mai lunga cursa cu yacht-urile. Considerat nasul aventurierilor care strabat mari si oceane cu yacht-ul, Jimmy Cornell a scris 13 carti, dintre care una este considerata "biblia" navigatorilor cu astfel de ambarcatiuni si s-a dovedit un best-seller.

Volumul a fost publicat in mai multe limbi, iar numarul de exemplare vandute a depasit cifra de un milion. Tot despre un milion vorbim si in cazul accesarilor lunare ale site-ul sau www.noonsite.com, care-i inspira si ii pregateste pe cei ce doresc sa se aventureze in calatoria cu yacht-ul.

Cele trei inconjururi ale lumii facute pe apa de lupul de mare nascut la Brasov au purtat numele Aventura I, II si III.

Asistent de productie pentru filme cu Orson Welles

Cu o figura parca sculptata si maini uriase, Jimmy s-a nascut in 1940, la Brasov, ca fiu al administratorului domeniului regal de la Savarsin. Dragos Corneliu Cismasiu, cunoscut mai tarziu sub numele de Jimmy Cornell, a urmat gimnaziul la scoala Germana, iar energia adolescentei si-a consumat-o jucand rugby in prima liga la echipa din localitate.

Destinul sau nu s-a oprit insa la acest sport, ci a fost cladit dupa ce a citit o serie de carti despre cei care s-au aventurat pe mare. "De mic, mi-a placut ideea de a fi marinar. Aparuta la noi in 1952, cartea «Kon-tiki» povestea despre un voiaj cu o pluta a aventurierului norvegian Thor Heyerdahl. In Romania nu aveam cum sa fac asa ceva.

Abia in Anglia am invatat sa navighez", ne-a povestit Jimmy cum a descoperit pasiunea care i-a marcat viata.

Integral in Romania Libera