Mafia italiana isi extinde legaturile si in Europa de Est. Potrivit unui raport al Directiei Nationale Antimafia din Italia, una dintre cele mai mari "familii" mafiote din Italia, N’ Dragheta, mentine legaturi la nivel inalt cu membri mafiei ruse, prin intermediul crime organizate din Bulgaria, relateaza mass-media italiana, citata de Rador.

Potrivit raportului, mafia italiana mentine legaturi din ce in ce mai apropiate cu membrii unor organizatii criminale din Albania si Turcia. O dovada in acest sens o reprezinta procesele in care, de cele mai multe ori, pe banca acuzatilor sunt atat cetateni italieni cat si straini, in mare veniti din aceste tari.

Tema relatiilor la nivel inalt dintre mafia italiana si cea bulgareasca este actuala in Apenini de aproape o luna, mai alesc ca in spatele acestor legaturi se ascunde mult mai periculoasa mafie ruseasca.

Mafia calabreza N’ Dragheta este una dintre cele mai temute si mai periculoase din Italia, care se ocupa si cu traficul international de narcotice, domeniu in care, la nivel local, organizatia aproape detine monopolul.

Raportul trage un semnal de alarma asupra tarilor europene, dupa ce saptamana trecuta, un caz de reglare de conturi intre mafiotii italieni a socat opinia publica din Germania. Sase barbati cu varste cuprinse intre 16 si 39 de ani, membri ai mafiei N' Draghetta, au fost impuscati morta in orasul german Duisburg.

Trupurile victimelor au fost gasite de politie in doua masini parcate langa gara din localitate.