O masina-capcana a explodat, vineri dimineata, in fata unei cazarmi a Garzii Civile spaniole din orasul basc Durango, aflat in nordul Spaniei. Atentatul, soldat cu ranirea usoara a doi ofiteri de politie, a fost urmat de explozia unui alt vehicul, intr-o localitate invecinata, relateaza AFP. Primele indicii arata ca este vorba despre un atac ce poarta marca ETA.

"Toate dovezile arata ca este vorba de organizatia ETA", a declarat un purtator de cuvant al Garzii Civile de la Madrid, precizand ca o explozie puternica s-a produs la ora locala 03.30 (04.30, ora Romaniei), provocand pagube materiale majore.

Un alt vehicul a explodat dupa circa o ora in localitatea invecinata Amorebieta, fara a provoca victime. Politia spaniola a declarat ca e posibil ca masina sa fi fost folosita de autorii atentatului din Durango pentru a fugi de la locul faptei.

Acesta este primul atentat comis de grupare, de la ruperea armistitiului pe data de 5 iunie. Organizatia este considerata responsabila pentru moartea a peste 800 de persoane in aproape 40 de ani de atentate si asasinate pentru independenta Tarii Bascilor.