Aproximativ 72% dintre romani nu au fost in concediu in aceasta vara si nici nu au de gand sa intre in concediu, un procent similar declarand ca nu sunt multumiti de veniturile pe care le obtin, se arata intr-un studiu realizat de Gallup Organization, in luna august 2007, la cererea Agentiei pentru Strategii Guvernamentale.

Marea majoritate a persoanelor care au fost in concediu (80%) si l-au petrecut in tara, in vreme ce 10% au plecat in strainatate, iar 7% au optat atat pentru destinatii din tara, cat si din straintate.

Statiunile de pe litoral (44%) si localitatile din zona montana (32%) au fost preferate de majoritatea romanilor care si-au petrecut vacanta in tara, in vreme ce o treime au fost la rude, intr-o alta localitate.

Un procent de 36% dintre persoanele care au fost anul acesta in vacanta in tara considera conditiile de cazare oferite mai bune decat cele oferite in anii trecuti, in timp ce 34% considera ca acestea au ramas la fel.

Dintre tarile alese ca destinatie de cei care au mers in vacanta sau urmeaza sa mearga, pe primul loc se situeaza Italia (23%), urmata de Grecia (14%) si Germania (13%).

In ceea ce priveste cheltuielile, o vacanta in Romania a costat 1.296 de lei, in vreme ce romanii care si-au petrecut concediul in strainatate au cheltuit de aproape de doua ori mai mult, respectiv 2.354 de lei.

Studiul a fost realizat de Gallup Organization, in luna august 2007, la cererea Agentiei pentru Strategii Guvernamentale. Cercetarea s-a efectuat pe un esantion de 1.161 persoane, reprezentativ pentru populatia adulta a Romaniei, cu o marja de eroare de ± 2,9%.