Revista rusa Finance a intocmit primul topul celor mai instariti mostenitori din Rusia. Impreuna, ei detin 231 miliarde de dolari. Prima pozitie este ocupata de Iusuf Alekperov, un tanar de 17 ani, singurul fiu al presedintelui companiei petroliere Lukoil, Vagit Alekperov, cu o mostenire de 12,3 miliarde de dolari

Topul celor mai bogate fiice este condus de Marina Deripaska, fiica lui Oleg Deripaska, recent acuzat de presa germana ca are legaturi cu Mafia. Mostenirea ei este estimata la 10,3 miliarde de dolari.

Desi tatal lor este considerat de publicatiile de specialitate de pretutindeni drept cel mai bogat om din Rusia, cei cinci copii ai guvernatorului de Ciukotka, Roman Abramovici, se afla undeva la mijlocul listei, cu cele aproximativ 4 miliarde de dolari care le-ar reveni fiecaruia.

Cele mai „tinere” mostenitoare sunt gemenele regelui vodcii rusesti, patronul copaniei Russkii Standard, Rustam Tariko. Pustoaicele abia au implinit trei anisori. In total, lista cuprinde 70 de nume de copii a caror avere incepe cu un miliard de dolari.