Piata romaneasca de AfH (Away from Home), respectiv produse precum role de hartie, prosoape de hartie, servetele, dispensere si suporturi industriale pentru hartie, valoreaza in prezent 10 milioane euro, avand un nivel anual de crestere de aproximativ 30%, potrivit estimarilor companiei Paper Plus. Cea mai dezvoltata piata AfH din regiune este Polonia, a carei valoare depaseste 15 milioane euro.

Impreuna, aceste doua state contribuie cu aproximativ 50% la valoarea totala a segmentului de AfH din Europa Centrala si de Est.

Conform estimarilor Paper Plus, daca piata din Romania isi va mentine ritmul de crestere, in aproximativ 2-3 ani, piata locala de AfH va atinge nivelul actual de dezvoltare inregistrat de cea din Polonia.

„Integrarea Romaniei in Uniunea Europeana a avut o contributie foarte mare la aceasta crestere, deoarece institutiile, unitatile din segmentul HoReCa si cladirile de birouri sunt nevoite sa se conformeze normelor europene, care impun dotarea spatiilor publice cu echipamentele elementare de igiena personala”, a declarat Marian Ivan, general manager Paper Plus.

Pe fondul cresterii cererilor din partea institutiilor, in primul semestru al acestui an afacerile companiei Paper Plus au crescut la valoarea de un milion de euro, cu 40% mai mult comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. In plus, compania si-a bugetat anul acesta investitii in valoare de 500.000 euro.

Pentru anul 2007, Paper Plus estimeaza un volum de vanzari de peste 1.000 de tone de hartie. Compania Paper Plus a fost infiintata in 2002 si activeaza pe piata romaneasca a ofertantilor de solutii profesionale AfH pentru igiena in orase precum Arad, Brasov, Bucuresti, Cluj, Craiova, Iasi, Ploiesti si Timisoara.