Ambitiile de extindere ale companiei Rompetrol, anuntate cu fiecare ocazie de presedintele grupului, omul de afaceri Dinu Patriciu, se concretizeaza si prin deschiderea celui de-al doilea depozit de carburanti in Bulgaria.

Compania petroliera, la care kazahii de la KazMunaiGaz au preluat, de curand, controlul asupra a 75% din actiuni, a anuntat ieri ca va deschide anul viitor un nou depozit de produse petroliere si GPL in capitala tarii vecine.

Investitia in depozitul de la Sofia, cu o capacitate de 14.400 metri cubi (din care 12.000 de metri cubi reprezinta capacitatea de inmagazinare produse petroliere si restul GPL), va fi de 10 milioane de euro. Rompetrol mai detine in Bulgaria un depozit cu o capacitate de 5.800 metri cubi, in orasul de granita Ruse.

Intrarea Rompetrol cu o noua capacitate de stocare in capitala Bulgariei este determinata de consumul urias de carburanti de aici. Astfel, Sofia asigura 50% din consumul total de carburanti al vecinilor de peste Dunare.

Prin intermediul celor 50 de benzinarii din Bulgaria (15 proprii si 35 in franciza), Rompetrol spera sa-si majoreze considerabil vanzarile, mai ales ca grupul mizeaza pe o crestere pana la 85 a numarului de statii in 2007.

integral in EvZ