Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, la emisiunea „Sfertul academic” de la postul public de radio, ca daca varianta de Guvern PD-PLD-PNL pe care o va propune va pica in Parlament, va analiza si ideea unui guvern de uniune nationala.

"Va trebui sa analizez si sa discut cu partidele daca este o solutie realizarea unui Guvern de uniune nationala, nu neaparat cu toate partidele incluse, si chiar cu partide care cred eu ca nu este momentul sa fie aduse la guvernare, ma refer la PSD care are fragilitatile lui interne incat nu poate fi un partener solid de guvernare.

Dar eu stiu ca dincolo de interesele de partid, dincolo de ceea ce cred, prima mea obligatie este sa actionez in interes national", a afirmat seful statului.

Seful statului si-a manifestat din nou indoiala fata de sansele ca motiunea sa treaca.

In cazul in care Guvernul va ramane in functie, seful statului a avertizat ca nu va renunta la presiunile publice pentru realizarea unei formule de guvernare transparente.

"Nu voi inceta sa cer premierului Calin Popescu Tariceanu sa-si realizeze prin negocierile domniei sale cu partidele parlamentare o majoritate transparenta. Nu se poate ca tara sa mai fie guvernata netransparent, cu exercitarea netransparenta a actiunii politice, ca si cum ar fi un comitet politic executiv. Avem 20%, cand cifra magica in democratie este 50+1", a afirmat Traian Basescu.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la postul public de televiziune ca, daca motiunea de cenzura va trece, va propune un guvern PNL-PD-PLD, cu premier PD.