Ambasadorul Poloniei in Irak, generalul Edward Pietrzyk, a fost ranit usor, miercuri, la Bagdad intr-un atentat cu masina-capcana care a vizat un convoi al Ambasadei poloneze, au anutat surse oficiale irakiene, citate de CNN.

Ministerul de Interne de la Bagdad a anuntat ca o masina capcana a explodat in zona Karrada din capitala irakiana in momentul trecerii convoiului diplomatic polonez. Potrivit informatiilor, un civil irakian si-a pierdut viata iar patru persoane, printre care si ambasadorul Pietrzyk, au fost ranite.

Soldatii americani au inconjurat imediat zona atacului, iar ambasadorul polonez a fost transportat de urgenta la un spital apartinand armatei SUA. Conform declaratiilor furnizate de Ministerul de Externe de la Varsovia, starea ambasadorului Edward Pietrzyk este “stabila”.

Atentatul a provocat ranirea altor trei persoane, intre care si o garda de corp a ambasadorului plonez.

Generalul Edward Pietrzyk, 57 de ani, a fost numit ambasador la Bagdad in primavara acestui an, dupa ce, in perioada 2000-2006, a fost comandantul fortelor terestre poloneze.

Polonia participa cu un contingent de 900 de soldati in cadrul Fortei multinationale din Irak. Pana in prezent, un numar de 21 de militari polonezi si-au pierdut viata pe teatrul de operatiuni din regiunea Golfului Persic.