Sectia pentru procurori a CSM ar urma sa ia in discutie, luni, raportul intocmit de inspectia judiciara asupra activitatii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). Sedinta fusese amanata, saptamana trecuta, dupa ce reprezentantii DNA au ridicat probleme procedurale privind inspectia care a stat la baza realizarii raportului.

Inspectorii judiciari trebuie sa justifice lipsa unei metodologii de control si depasirea limitelor competentei de catre corpul de inspectori CSM - reclamate de DNA.

Ministrului Justitiei, Tudor Chiuariu, a solicitat in luna mai un control de fond la DNA in care sa fie analizata activitatea procurorilor in perioada 1 ianuarie 2006 pana in prezent, inclusiv managementul activitatii, respectarea normelor deontologice si a celor de comunicare.

Controlul vine dupa ce ministrul Jusititiei a cerut, in 8 mai, revocarea procurorului Doru Tulus din functia de sef al Sectiei a II-a din cadrul DNA.

Solicitarea de revocare a lui Tulus, care instrumenta dosarele mai multor politicieni, a starnit imediat un val de reactii pe scena politica. Ministrul Justitiei a fost acuzat ca prin inlaturarea lui Tulus incearca sa opreasca anchete importante de coruptie in randul politicienilor.