"Pregatim introducerea unei reguli prin care limitam la 5 numarul jucatorilor straini dintr-o echipa de fotbal" - aceasta este declaratia facuta la BBC de presedintele FIFA, Sepp Blatter.

"Vad echipe care nu aliniaza decit unul sau doi jucatori autohtoni in primul "11".

Unde va ajunge fotbalul, daca nu ii protejam identitatea locala?", a declarat Blatter care vrea sa dea prin aceasta propunere mai multe sanse echipelor care nu au resurse financiare pentru a recruta atitia jucatori valorosi, pe cit isi permit formatiile din G14 (grup ce reprezinta echipe precum Manchester, AC Milan, etc).

[c:1:s]Ideea a stirnit un veritabil tsunami in fotbalul puternic (si bogat) din interiorul Uniunii Europene.

Protejati de legislatia UE (care garanteaza libera circulatie a fortei de munca), conducatorii unor cluburi precum Arsenal Londra sau Real Madrid i-au transmis lui Blatter ca o asemenea ingradire nu poate fi acceptata.

Presedintele UEFA, Michel Platini a avut o reactie diplomatica: "Filosofia acestei propuneri este minunata. Dar nu poate fi aplicata, avind in vedere legislatia europeana".

Blatter, constient de realitatea din interiorul UE, declara: "O asemenea regula exista, intr-o forma sau alta, peste tot in lume. Este timpul ca si Uniunea Europeana sa isi reconsidere pozitia".