Presedintele director general al SRTv, Alexandru Sassu, a interzis, joi, difuzarea celui de-al doilea episod din serialul "Spaga lui Remes", care urma sa fie difuzat joi seara, la ora 19.00, pe TVR1. Sassu ii ameninta pe ziaristi si pe directorul Departamentului Stiri, Rodica Culcer, cu sanctiuni.

Citeste si:

  • Sassu: Imaginile cu Remes si Muresan nu ar fi trebuit difuzate
  • CNA sesizeaza procurorul general al Romaniei in cazul imaginilor de la TVR
  • CSM ancheteaza cum au ajuns la TVR imaginile cu Remes si Muresan


  • Rodica Culcer afirma ca TVR e cenzurata si in imposibilitate de a mai difuza imaginile promise pentru seara aceasta.

    "Nu ma asteptam la aceasta reactie din partea presedintelui-director general, mai ales dupa ce aseara ne-a spus ca niciun jurnalist care avea asemenea imagini nu putea sa nu le dea. Ma surprinde ca nu ne-a aparat si a dat curs unor presiuni politice, mai ales ca CNA a decis sa nu sanctioneze postul.

    Impresia mea e ca, din pacate, s-a cedat in fata unor presiuni politice. Ne vedem cenzurati, in imposibilitatea de a mai difuza al doilea episod din materialul pe care l-am promis publicului. Este insa o decizie care ne-a fost impusa si nu ne apartine. Ne asteptam la sanctiuni, pentru ca presedintele-director general ne-a amenintat cu Comisia de Etica", a spus Culcer pentru HotNews.ro.

    Televiziunea publica urma sa difuzeze o noua secventa video de cateva minute cu momentul in care fostul ministru al agriculturii, Ioan Avram Muresan si omul de afaceri Gheorghe Ciroba descarca pachetele cu palinca, carnati, calatabosi si sarmale la casa din Baia Mare a lui Decebal Traian Remes.

    TVR urma sa prezinte si o inregistrare audio a unei convorbiri telefonice dintre Muresan si Steliana Remes, sotia ministrului demisionar.

    Muresan ii spune sotiei lui Remes ca urmeaza sa ii aduca ceva. Sotia ii raspunde ca nu este acasa dar ca il poate primi menajera. Potrivit unor surse din TVR, atat filmul difuzat miercuri seara, care prezinta momentul in care Remes primeste un plic de la Muresan, cat si filmul care va fi difuzat in aceasta seara au fost gata montate si titrate.

    Televiziunea Romana a difuzat filmul de luni asa cum a fost el primit, singura interventie fiind comentariul reporterului care descria ce reprezinta imaginile prezentate.

    UPDATE: Alexandru Sassu a trimis o precizare catre HotNews.ro, in care afirma ca "nu exista nici un alt document in afara comunicatului pe care l-am dat astazi presei si care a fost transmis sub forma de adresa si Directiei Stiri".

    UPDATE: Comisia de Etica si Arbitraj se intruneste vineri pentru a discuta situatia creata de difuzarea inregistrarilor.